Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 9 April 2015

Cik Potam tu Mummydearie lah

Salam Khamis......

Hari Selasa baru ni adik Poslaju berhenti depan rumah. Yelah 'adik', habis tu takkan nak panggil abang pulak, melampaulah...... ( walaupun muka nampak macam pakcik hihi...... ). Kang kena kecam pulak dengan adik Diana Rashid kang hihi....

Kalau Poslaju yang datang, sah sahlah mak punya barang! Jarang sangatlah Pak Jilap punya. Yelah kan, sejak dua menjak jadi blogger ni, femes pulak nama mak kat Pejabat Pos tu hihi....

Ohhhhh Cik Potam bagi losyen rupanya.....  Nak bagi anjal kulit mak ke Cik Potam? Mentang mentanglah kulit mak dah kekurangan kalogen, nyampah tau!.....

Cik Potam tu Mummydearie lah.....

Eh..... Okay apa nama Cik Potam tu kalau nak dibandingkan dengan gelaran yang dia bagi kat Mak Jilap, Cik Puan Tunku Buku Lima. Baca nama pun dah tau gaya macam nak melepaskan geram jer kekdahnya huh.....

Korang nak tau gelaran terkini yang mak Jilap terima #Overacting Selfie Glam Senior City Girl #
Mak terpaksa redho tau dapat jiran sebelah cenggini. Layan ajelah....

Buat yang belum kenal, Cik Potam ni seorang mommy yang suka buat entri ala ala novel. Tak pernahnya ketandusan idea, Ada aje modal merapu dia. Jenuh mak baca lompat lompat, tak habis habis jugak kisahnya.

Kalau berkomen pulak, dibuatnya blog orang, macam blog sendiri. Satu pakej lengkap dikenakan mak ni tau.....memuji, menyindir, menghentam, melempang, pelangkung semua ada...

Tapikan.....tapikan..... Sawan dia tulah yang buat mak rindu kalau dia tak berkomen kat blog mak. Rindu dengan celoteh dan gurauan diu tu. Udah, tak payah puji lebih lebih kang ada orang yang perasan sampai tahun depan. Maklumlah Penternak Pelbagai Sawan katanya.


Cuma tulah...... sampai bilalah dia nak sorok identiti dia agaknya. Semoga satu hari nanti dia terbukak hati nak memunculkan dirinya. Huh..... Tak payah susah susah, blendkan ajelah muka Bubbly Abang dengan Adik Cute ni. Jadilah muka Cik Potam tu.

Ku sangka losyen rupanya Minyak Wangi ....... Suka....suka.....suka.......Bau dia pun lembut ! Terima Kasih Cik Potam!!! Moga Allah murahkan rezeki Cik Potam berlipat kali ganda lagilah hendaknya.


Masuk yang ini kira dah dua kalilah mak dapat souvenir daripada Cik Potam ni. Souvenir mak ke dia? Huh! Seketul pun tak de! Buang karen sungguh ....

Yang pertama dulu Purse Orkid Kuning. Sampai sekarang mak pakai purse tu tau Kak Ton. Walaupun rebeh bahu mak bawak hand bag berat sebab ada dua purse dalam tu tapi demi pemberian dari sahabat alamaya, mak sanggup rebeh tau!!

Balik balik Pak Jilap tanya ...... sapa bagi tu, blogger lelaki ke.....
Reti jeles jugak rupanya Pak Jilap ni hihi......



44 comments:

  1. amboi..untungnya akak.share blh tak perfume tu..:)

    ReplyDelete
  2. wooww...murah rezeki okje.... cantik plak packaging die....


    tu la kan okje...dari alam maye boleh jadi kawan baik..siap bagi adiah lagi....so sweett...murah rezeki mummydearie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bau dia pun soft Lieya....yelah Okje pun doakan moga murah rezeki CIk Potam tu

      Delete
  3. Alalalala.... Mak, 'tite' dah datang ni! Kalau nampak orang sebut jerk, tak sempat buka gate, kita lompat terus masuk rumah orang, Mak *_* Mak, boleh tak tite nak nyanyi lagu Stacy, 'Laloklah'? Boleh? Tak mahu sekerat-sekerat, nak nyanyi sampai habis, chorus jerk nak buat 18kali, okey tak?

    Alaaaaa.... BangJilap nih! Potong stim terus kehappiness kita hari ni! Nak suruh tunjuk bukti ke kita ni blogger pompuan? Nak, nak, nak? Kita tak takut, MakJilap yang takut kang *_*

    Rasanya macam Cik Potam (baru semalam dapat title Datin ya, Mak.. lenkali sila guna Datin Potam pulak!) tu akan terus melekat kat diri ini selamanya. Terimakasihlah kat Mak yang susah-payah sampai pecah dare nak cari nama sesuai untuk kita ya ^_^ Oppss....

    Sorrylah , Mak. Hari ni kita rase macam mereng sikit. Terlebih makan julap kot Senin lepas! Apa-apa pun, Kak Ton rasa Kak Tonlah yang nak berterima kasih pada Mak sebab menjadi dunia alam maya Kak Ton ni indah dan tak kering ngan gelak tawa jerk!

    Kak Ton balik dulu ya. Nanti Kak Ton datang balik tolong balas komen. Kalau sawan diva datang, nanti Kak Ton baca entri ni duplohlapankali sejam. Okeylah, Mak! Lagi lama Kak Ton kat sini, lagi mereng dah jadinya.

    Balik rumah dulu yerk ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang malas nak puji 'titu' ni....kalau sawan perahsantan dia mai siap nak buat konsert bagai kat rumah orang....chorus pulak nak ulang tayang 18 kali hishhhh.....Taulah mak sedara retis! Tu belum review blog lagi tu dah bersawan duplohlapan kali.

      Jangan....jangan ko berani sesekali.... bab tunjuk keperempuanan tu jangan didepan suamiku..... mak tak rela you laki mak tercemar haha....

      Mak pun berterima kasih jugak kat Kak Ton yer....terima kasih sebab kak Ton pun sudi sama naik dengan mak, bersawan haha.... Buat mak ketawa guling guling atas lantai... ooo TQ Kak Ton. Mak pun pelik camne kita boleh jadi cenggini kak Ton?

      Camne mak boleh tak ingat kak Ton dapat Datin yek? Mesti seludup punya Datin tu. Kak Ton ni kan, dan dan tu jugak nak gelaran Datin, nak menang aje....



      Delete
    2. Itu namanya jodoh, Mak ~_^ Entahlah Kak Ton pun tak tahu macamana Kak Ton boleh tergoda dengan Mak bukan PakJilap masa mula-mula masuk blog ni. Agaknya sebab kita sama-sama bongsu gediks dan sempoi tak berapa nak sepoi-sepoi bahasa. Kalau jumpa entahlah, malu orang keliling tengok gaya makbudak tak ingat dunia. Itu yang Kak Ton tak mahu jumpa, tak mahu kita jatuh maruah. Hahaha....

      Eh... Datin tu Kak Ton baru beli kat black market Isnin lepas, murah jerk.... 50, 000 rupiah satu orang. Makanya Kak Ton rembatlah ~_^ Lenkali Mak panggil Kak Ton datin eh, nanti Kak Ton panggillah Mak pulak Puan Sri. Mulut kita ni memang terlebih garamkan, Mak... insya Allah termakbul niat nak jadi datin/puan sri ~_^ Mana tau tetiba jerk ada sale jual title tu *_*

      Delete
  4. singgah sekejap :-),,
    walaupun di alam maya,,
    mesra nampak sahabat blogger kita ni,,
    semoga terus bersilaturahimm,,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia mmg mesra alam orangnya SA.....

      Delete
  5. Saoa x syg binik oii..harus la jeles... SA lama x singgah blog dia..nak skodeng jap lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.....pergi intai dia buat novel apa hari ni SA...

      Delete
  6. waaaa jelesnyer org tu dpt pefum best....
    sedap jgk nama panggilan akak tuh... tp susah betul nk ngingat nyer kui2...

    heheheh tau jeles gak pak jilap yek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Dana yg dapat pun OKje jeles tau..... nasib Okje yg dapat hihi

      Delete
  7. Bestnya. Sapa tak kenal MD. Kalau entry panjang berjela, komen apatah lagi...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komen tak berjela Fiza.....tapi sepenuh perasaanlah dia berkomen mmg puas hati baca

      Delete
  8. wah hadiah mak jilap dah sampai.hadiah sy tak sampai2 lagi,hahaha...pak jilap pandai jeles ye..gila nak bagi minyak wangi kt Bini orang.haha...

    tu la kan kalau MD tak dtg meroyan kt blog rada madam hidup sebagai blogger ini tiada ertinya.hahaha melampau punya komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak lama lagi sampai lah tu PK....Tahun depan ke haha....maklumlah org tgh sawan malas nak ke Poslaju.....
      Tulah pasal, dia tu mcm tak jeles..... rupanya berperasaan jugak hihi...
      Psst..... PK tak yah puji sangat nanti dia naik ke bulan hihi

      Delete
  9. wah....eheehe....dalam dok sebut, dia dah komen berjela dah tu OKje ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kan,.....betul tak OKje cakap pakej lengkap....hihi...Nasib baik sikit komennya kali ni, tak de idea nak menghentamlah tu hihi

      Delete
  10. Bertuah badan, tumpang hepi tengok kawan hepi, sampaikan salam perkenalan buat MD tu, tak sempat lagi nk singgah 'rumah' dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang rasa bertuah NA....tapi OKje pun rasa bertuah jugak sebab awak sudi berkomen kat sini NA

      Delete
  11. untung okje ye. Murah rezeki. Tak sia2 cerita dongeng kat blog, ramai orang suka. Hehe

    Pak jilap jeles ke ? Takpe2 tu tanda sangat kuat kasihnya pada mak jilap :)

    ReplyDelete
  12. kt kita geng x rindu k?? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rindu geng....awak mana boleh lupa. Pemanggang Ajaib awak sentiasa ada di dapurku UA..... Tengok PA, teringat UA. Semalam baru memercik tau.....

      Delete
  13. bestnya dapat! hahahaha harus laa jelleessssss.. sayang biniii hehe

    ReplyDelete
  14. tentunya lah jeles pak jilap tu ...apatah lagi dapat minyak wangi ,...ingat tentu lelaki.
    alhamdulilah pershabatan di alam maya semakin akrab.

    ReplyDelete
  15. Waah, untung la Hainom ada orang ingat dan sayang. Bukan senang orang nak bagi
    cenderahati kalau nama kita tak betul-betul terpahat di hatinya. Moga persahabatan
    kekal selamanya ya Nom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah dan terima kasih LM....
      OKje susah hati ni LM sebab terasa tak terbalas pemberian mereka tu. huhu....
      Terima kasih kat awak jugak LM sebab sudi memahatkan blogku di blogmu....Itu jugak satu cenderahati yang tak ternilai buat ku..... Eh? Apasal jadi jiwang ni diriku, dirimu hihi.....

      Delete
  16. haha... comel sungguh pak Jilap tu... panjang2 entry OKje.. Nurul suka part last tu jewww.. ahakssss :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi...mesti dia Pak Jilap suka Nurul puji tu.....sebab kadang kadang dia stalk jugak blog bini dia ni hihi

      Delete
  17. Alhamdulillah dapat rezeki.
    Seronoknya dapat sahabat macam tu happy go lucky aje.kak zai baca pun seronok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah Kak Zai.....memang seronok dapat sahabat macam dia, walaupun bersawan tapi tapi waras Kak Zai....hihi

      Delete
  18. alhamdulillah cantik pefume color purple gitu
    terdia cik potam karang komen macam cerpen dah..
    :)

    ReplyDelete
  19. memang pun..dia suka buat blog orang cam blog dia..mujur dia tak balas semua komen2 kat blog orang tu..tapi kalau suruh tu memang dia mampu buat...jangan tak percaya dengan kebolehan dia yang jarang2 blogger ada ..

    Kat kertas pos laju dia tulis lotion..tapi isi dalam perfume..nampak sangt dia suka mempermain2 kan perasaan orang..



    ekekekek..

    ReplyDelete
  20. Jeles wei.. haha tumpang nk mengada2 jeles gak macam Pak Jilap..

    Bolehla berwangi2 masa Pak Jilap ada kat rumah ya.. eh.. ke dah 28 jenis minyak wangi yang Okje ada? Takpe buat tambah bau yabg baharu ya... aduih apalah soalan saya ni ya.. tak patut kan.. kalau dah awet muda pastilah banyak koleksi mekap dan minyak wangi kan..

    ReplyDelete
  21. blogger lelaki ke ? ... hahahaaa ... maunya tak sawan jeles pak jilap oiii ... dah bini standard sama level dgn angry bird tu , wajiblah jeles tahap gaban boleh meroyan ... tahniah ! .... ni sebelum tidur kena sembur bebanyak kat leher dan celah ketiak tau ... wahahaaaaa

    ReplyDelete
  22. wah rezekiiiii
    cantik plak botol dan kotaknya!

    ReplyDelete
  23. wah..bila la Kak Ton ke London, tau-tau ada souvenir je..hehehe.tahniah kak OKje, memang dunia blogging ni makin meriah sejak kenal Mummydearie ni (kembanglah kawan tu kalau baca)

    ReplyDelete
  24. mesti kembang setahun bertahun tahun ni nanti dah dapat perfume tu ekekekekeke

    ReplyDelete
  25. Assalam okje,
    waaa
    sonoknya dapat cenderaminyak he3
    hamboih3
    mesra uols berdua bergelar-gelaran he3

    ReplyDelete