Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 27 November 2015

Nikmat weyh, ai tell you!

Salam Jumaat.....

Tak sangka mak, rupanya Eelobor perasan entri mak semalam 'Sambaran di IKEA' hilang. Ye Eelobor, entri tu telah selamat terdelete!!! Kalau dah terdelete namanya, mana mungkin bisa di lihat kembali dong!!!! Huhu..... Adalah tu, insan insan marhaen dalam rumah ni yang dah tersilap delete. Benda dah jadi, nak buat macamana? Sabar dan redho ajelah.

Kita cuba ajelah mencari hikmah disebalik kejadian, tak gitu Daddy Ziyyad??? Dah jumpa ke belum hikmah disebalik kata kata golongan bangsawan tu? Haha...

Malam tadi punya cerita! Pak Jilapah nak kopi pulak malam ni......


Apa lagi!!! Kenalah guna hasil sambaran mak kat IKEA hari tu! Medang Kopi 434 mbengi mbengi. Pergh!!!.....Nikmat weyh, ai tell you minum kopi sambil cicah biskut kraker gula! 

Tau ke meadang tu apa? Meadang tu dalam kamus bahasa Jaws moden adalah minum minum ye korang. Mbengi mbengi itu pulak adalah malam malam hihi..... Hep!!! Jangan sesekali gelakkan bahasa ibunda mak!!! Hukum pancung kang!!!

Dah katanya Jaws kan, sesekali tersyasyul weyh! Hihi....

Benda baru beli, kena guna cepat cepat, sebelum tukang bayo bertanya. Nanti kalau mak tak dapat soping, korang suka ke? Tak kannnn...... hihi....

Psst..... harap harap Pak Jilapah tak ingatlah pasal Mangkuk Salad  mak yang cantik tu weyh! hikhikhik.......

34 comments:

  1. Wah dah merasmikan jag kopi tu yer Nom..
    Memang sedap Nom.. kopi cicah biskut gula ni..
    Macamna pulak boleh terdelete entry tu Nom.. boleh pulak si eelebor tu perasan.. kalau CH yg lepas cite mmg tak tahu lah.m

    ReplyDelete
  2. Patutlah bila klik...dikabornya entri tu tak ada....gambar cover entri ada.....

    ReplyDelete
  3. jiran sebelah buat entry pasal IKEA, mak jilap terus gi menyambar ye..

    ReplyDelete
  4. Kalau benda baru tu semangat je nak guna kan. hehehe.sama juga dgn org yang mengomen ni.

    ReplyDelete
  5. ooo yang semalam terdelete yea....xpe...hr nie rietta komen lg...hehehe....

    ReplyDelete
  6. Kalau belum publish terdelete tak apa juga
    Tapi yang dah dibaca ramai kawan-kawan pulak yg hilang alahai dinda...dinda..

    medang mbengi-mbengi - prounce still tak betul kalau guna ejaan kan dinda. Tajwid bahasa kita ni special sikit hihi...

    ReplyDelete
  7. hahha..geng dengan laki ai ler jawa ;p

    ReplyDelete
  8. Bab2 terdelete ni, adoiiii, kita selalu terdelete komen rakan2.. Mmg x sedar..

    ReplyDelete
  9. Wah...bertambah2 sedap kopi nya bila guna bekas baru.
    Stylo gitu

    ReplyDelete
  10. Patutla ..smalam punya n3 dah terdelete..ya..ya kita tekan tapi tak dpt baca..hihi
    wah..bertambah semangat la buat kopi camni..cantik..tunggu n3 buat salad pulak..pakai mangkuk baru tu..:)

    ReplyDelete
  11. aikkk..entry terpadam?? huhu... klu nak karang semula memang idak ler ye kak...
    nampak kopi dalam tu, perghh sedap... benda baru kenalah rasmi.... hahaha

    ReplyDelete
  12. ada entry terdelete ke? huhu
    saya tak tahu pula sebab baru nyinggah
    terjangkit juga ke ikea ye. saya tak penah sampai seumur hidup. haha.
    wah jawa ye okje. saya isin arek ngaku jowo...wahaha
    dasar lupa daratan!

    ReplyDelete
  13. bape hengget mug tu mak...cam tantikkkk je...cam comel jeee..cam nak beli je...hehehe...adussss! terdelete ke mak...sayangnye...nasib kite komen pendek2 je semalam tau...ekekek...mil kite pon orang jawa mak tapi sayang dia tak pandai pulak speking jawa...jawa lupe diri katenye...hahaha

    ReplyDelete
  14. Hamboii sambar kat ikea ye?

    Sedap minum kopi nak2 musim hujan ni

    P/s: haha kos tak terasa tinggi eskrim tu sbb kiwi tu dh lama tersadai dlm esbok tu. dari mengecut atau busuk baik kisar cepat. Klu x.. Juling mata si ayah tgk buah dia beli rosak.

    ReplyDelete
  15. yo enak lah kak medang kopi mbengi2.... adem2 medang kopi yo maglek...
    amacam paham tak hehehehe...

    amboih dh ke ikea cheras ek... syok ah dia

    ReplyDelete
  16. hahaha....patut la gatal hidung jer ari nie. rupanya ada yang menyeru

    ReplyDelete
  17. kaknoor pun nk gi ikea lah jeles lah tengok hainom ni hehehe, mesti sedap hidang dlm bekas baru, kalau dkt leh pinjam utk prop kaknoor ..

    ReplyDelete
  18. Dalam bekas baru minum pun terasa lebih kenikmatan nya...kopi panas cicah biskut dimakan time sejuk hujan malam pergh....sedap

    ReplyDelete
  19. Sy nak cari jug yg kecik je. Bancuh utk 2 org minum je. Klw bancuh dlm jug besor ni x abih woo.

    ReplyDelete
  20. Salam kenal..

    Nak sebut mcmn tu? Xreti.. Hihi..

    ReplyDelete
  21. Ala.. baru nak komen entry yg dh delete tu.. haha, berlakon ya, padahal dah lama abai blog n bw apatah lagi.. ni baru rasa lega sikit. Boleh letak kepala dengan aman rasanya.. okje sihat? Haha..
    Banyak beli baranh kat ikea nampaknya tu. Menatang2 ikea baru dekat aje dengan rumah dia ye. Saya pun suka minum kopi sejak dua menjak ni.. di musim menguap masa bertugas, kenalah pekena kopi baru mata rasa segar je..

    ReplyDelete
  22. Dapat kopi+biskut mayat time mlm2 smbl ditemani hjn yg melimpah ruah mmg ni best, k la nk g cari kopi,bye....

    ReplyDelete
  23. waduh..waduh..nikmatnya minum kopi :)

    ReplyDelete
  24. Sedap pekena kopi dengan biskut cicah panas-panas.

    Terdelete rupanya. Patutlah saya masuk ikut blog list tak ada entri tu. Tak apa, lain kali buat backup simpan dalam file notepad atau word untuk keselamatan. Kalau hilang boleh masukkan balik.

    ReplyDelete
  25. Nanti kena buat backup akak. Sian kat saya, nak baca entri tu tercari-cari mana pergi tak jumpa..huhu.

    Sedap biskut cicah air kopi tu.. :-)

    ReplyDelete
  26. Wah..ini sudah bagus. Beli terus cuba. Jika macam ni kita kira 'good testimoni'. Minum kopi dengan hasil dari Ikea.

    ReplyDelete
  27. pelengkap rumahtangga kan ..tahnia dpt alat tu ya

    ReplyDelete
  28. Oh, Mak! Pandai betul taktik! Pergi IKEA Damansara nun yerk! Maklumlah, takut gak tu nak pi IKEA belakang rumah Kak Ton ni. Hahaha... Mahu tebal makeup dia nak bagi menawan, tertarik, cantik dan menarik sebelum ajak bergusti lengan gitu!

    Mak, kita pun ada dua salad bowl tu. Lama dah beli tapi sampai la ni kita tak tahu nak saladkan apa dalam bowl tu, Mak oi! Bab-bab mengkopi ni kita memang tidaklah. Kita ni mengeteh orangnya. Hihihi!

    ReplyDelete
  29. ingatkan medang tu semedang. kahkahkah. nak jugak pegi ikeaaaaaaaa

    ReplyDelete
  30. Bahasa jawa rupanya ... teringat terus arwah kakek mia .. dialek jawanya memang pekat gitu

    ReplyDelete
  31. tak tertengok pon entry yg didelete tu hikhiks

    ReplyDelete