Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 28 December 2015

Port Dickson pun jadiklah....

Salam Isnin sahabat sahabat alamaya yang dikasihi....

Hari ni Tuan Anas dah masuk kerja balik setelah 10 hari bercuti sejak minggu lepas. Mak, macam biasalah..... kalau Pak Jilap cuti, mak pun bercuti blog jugaklah, mana boleh bermaharajalela layan blog sesuka hati, kang ada yang kena kecam kang haha.....

Bercuti bukan main panjang lagi, tapi tak ke mana pun. Teringin sangat nak ke Terengganu sebenarnya. Teringin nak makan kopok Leko, makan Sata panas panas tepi pantai. Teringin jugak nak makan sotong celup tepung!! Pergh!! Tetiba kemecer weyh!

Tulah..... kekononnya takut banjir tengah jalan. Nampaknya, sampai sudah, steady jer Pantai Timur ek...... Tak perlah bukan rezeki mak nak ke sana tahun ni. 

Layan Pantai Port Dickson pun jadiklah......


First time mak stay kat Avillion Admiral Cove ni. Nasiblah masih ada bilik kosong. Maklumlah suka booking last minit kan. Padanlah muka! 

Riki jugak Hotel Lexis, Grand Lexis, Lexis Hisbiscus, tapi bukan nak bookinglah, nak ambik aura jer hihi..... Kalau stay kat situ, mau mak tak keluar bilik weyh hihi.....

Bilik besar, katil besar. Muatlah kami 4 orang Jilapahs ni hihi.... 

Kalau tak silap, rasanya jiran sebelah rumah mak, selalu stay kat sini. Tak nampak pulak kelibatnya hari tu. Kalaulah terserempak, memang nak kena peluk minah sorang tu hihi....

Entah kenapa kapel tu.....yang pompuan duduk menyenget lain macam jer nengoknya ! Hihi....

32 comments:

  1. ammvoii mak menyenget senggol2 nak mintak gi pantai timur lettew., kihkih2

    ReplyDelete
  2. hahaha menyenget lain macam tu jaga2 kot2 taun depan timang baby pulak.kahkah..pd pun ok.asalkan dpt tido hotel dah heaven dah.hihi

    ReplyDelete
  3. Ada jugak Hainom tido hotel tahun ni..
    CH tak kemana pun tahun ni..
    Kesian pulak kat anak2 .. asyik bertanya nak pergi mana mama..
    Aduh kesibukan melanda.. jadi susah nak kemana..
    Tambahan mama nya yg tidak sihat sangat ni..
    Menyenget duduk tu kecek2 gi Trengganu ke Hainom cuti sekolah bulan 3 nanti..
    Rancang awal2 Nom..

    ReplyDelete
  4. jiran Mak tu manalah perginya,lama tak mengupdate blog...entah2 dia yang gi Ganu kot

    ReplyDelete
  5. honeymoon ke mak???hahahaaa
    dapat jugak ke PD..kitorang ni dok sini jer lah jadik tukun..

    ReplyDelete
  6. Takpe nom,lain cuti boleh pi trengganu pulak..Insyaallah dapat lah pegi tu.
    Yalah kenapa menyenget tu nom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tentang pertanyaan hainom tu,rumah adek kakak kat taman dekat2 penjara sg buloh .

      Delete
  7. alah couple tu dating dating ehhh ;)

    ReplyDelete
  8. best tu duduk avilion admiral cove.

    saya pegi kemaman, cuaca cantik, dapatlah makan celup2 tepung, sata bakar, sata goreng..sedap3

    ReplyDelete
  9. honeymoon ke ????? hehehehe
    syok habiskan masa sama-sama..

    ReplyDelete
  10. Amboiii geng, sblh kanan tu byk lg kosong, tetap juga himpit Pak Jilap, sian dia, x leh nak elak daa..

    ReplyDelete
  11. oklah juga pd kan, asalkan ada, itupun nampak hebat juga bilik tu u. best

    ReplyDelete
  12. Mesti penuh pd kan....wahh best tu avillion admiral cove tu..

    ReplyDelete
  13. Port dickson pun best hainom hehehehhe....janji keluar dari rumah sekali sekala...lama yer cutiiii

    ReplyDelete
  14. Memang seronok layan-layan pantai kat Port dickson akak

    ReplyDelete
  15. Selesa nampak bilik dia. Luas nak duduk anak beranak.

    ReplyDelete
  16. Lama akak bercuti 10 hari tu :-) Jalan-jalan memang seronok kan.

    ReplyDelete
  17. hahaha...gatai beno gamaknye ye duduk pon menyeget semacam jew....kahkahkah...larikkkkk...best la mak tuan anas cuti lama2 camtu...cik boss kite pon mula cuti dari rabu minggu lepas dan naik keje isnin minggu depan...cuti2 pon totap kene pi meeting gak esok...alhamdulillah dapat gak kite mengikut jenjalan...kikiki...bestnye mak cantik bilik hotel tu mesti tido guling2 atas tilam empuk tu dengan tuan anaskan...kan...hahaha...ok bai

    ReplyDelete
  18. Menyenget buka sebarang nyenget.. nyenget teringat time hanimun duluuuu..

    ReplyDelete
  19. Amboi amboi amboi mak.... Gambar last tu mmg hot habis :)

    Mak, kalau datang ke Terengganu singgah la rumah kita... boleh jumpa face to face... area rumah saya ni ada gerai sotong celup tpung yg femes amos... mmg sedap dan yg penting murah.... zaman GST ni pun harga masih lagi menten :)

    Datang tau!

    ReplyDelete
  20. Port Dickson merupakan tempat yang menarik juga untuk dikunjungi..

    p/s : couple yang tengah berdating tu tak takut kena tangkap ke..he..he..

    ReplyDelete
  21. Ala cian ko mak nk mkn kepok leko, aku nk kirim pun cam mustahil je, tapi next year jomla berjalan ke sana plak ye

    ReplyDelete
  22. amboiiii kak...siang lagi nak menyenget2 tuuu ekekeekekek...

    suke gak kat sini...sini bilik lawa...view pun lawaaaaa...yg penting pool ade...budak2 le enjoy kan kak heheehehe

    ReplyDelete
  23. best juga ke port dickson, cantik kat sana

    ReplyDelete
  24. bestnyee :)

    tganu baru nak start banjir ni..hujan dah start turun lebat dah tu skang..

    ReplyDelete
  25. Oklh tu...dapat dating dgn pengarang jantung ....sesekli minda kna rehat juga...kn darling hainommm

    ReplyDelete
  26. port dickson pun dah best da, ade la rezki tu ke ganu next time...amin....

    ReplyDelete
  27. Pak Jilap cam nak cakap tu ... dah buang tebiat ke mak jilap ni .. main senget2 pula .. hihihi

    ReplyDelete
  28. Salam Mak! Kita datang ni... Kita terjah entri ni sebab nama hotel tu macam biasa dengar jerk ^_^ Amboi Mak... geli betul tengok couple usang tu dok mengendeng-ngendeng! Entah apalah permintaan tahun baru tu...

    Ermmm... nak baby baru sebab anak-anak dah besar tak mungkinlahkan Mak sebab Mak sendiri yang kata, nanti terjengket-jengket pakai tongkat hantar anak pi tadika lima tahun lagi. Hahaha...

    Okeylah, Mak. Nanti kita sambung baca entri. Sekarang ni kita nak tukar uniform jadi housewife dan ibu mithali dulu!

    ReplyDelete
  29. amboiiii couple tu kemain lagi ye
    panas lit lit pun dia duk dating

    ReplyDelete
  30. PD pun best hape... wah wah mcm pengantin baru giteww

    ReplyDelete
  31. Kemahin deme suh anak ambil gamba dating yer!! Haha.. ini mcm tak leh bawa lagi dua orang.. kena pergi berdua je.. baru la seronok manja2 gurau2.. huhu..

    ReplyDelete