Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 28 March 2016

Life is better at the Beach

Salam Isnin......

Memandangkan ilham mak yang seakan akan ke laut hari ni, sajak sangatlah dengan kata kata kat frame ni 'Life is Better at The Beach' katanya. Barulah ilham mencurah curah haha....


Mak cakap, boringlah asyik pergi mall area rumah jer, jom ler kita mengukur jalan tempat lain! Sudahnya, dibawaknya mak ke Plaza Alam Sentral. Ingatkan bawak ke KLCC ke, Pavilion ke Times Square ke......

Apalah ada kat Plaza Alam Sentral ni? Tak de apa yang mengghairahkan mak pun kat sini weyh! Kedai komputer, kedai handphone, baju kurung banyaklah..... Pak Jilap sukalah, sebab dia memang nak survey laptop pun, nak standby untuk Angry Bird katanya. Elok jugaklah tu, mak pun dah lama tak menulis entry dan berblogwalking guna laptop hehe..... Naik juling biji mata orang dah ni bang tengok blog pakai hp....


Sementara Pak Jilap survey laptop,  baiklah mak survey kedai ni lagi best.....

29 comments:

  1. dh survey2 tuh beli tak frame nye tuh?

    lenkali bgtau terus terang nk suh bwk pi klcc ke pavilion ke apa... kalu tak ikut suke pak jilap lah hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas nak ckp sebab dah tau dia mmg malas sikit masuk KL Dana....sebab tula doa dalam hati jer hihi....

      Delete
  2. frame tu letak kat bilik anak pun best gak kan mak ;)

    ReplyDelete
  3. Kedai makan banyak kat keliling Plaza Alam Central hehehe....

    ReplyDelete
  4. bestnye tgk frame tu semua....tpi time nak mendeko....xreti....hehehe....

    ReplyDelete
  5. Hihi. Bestlah kalau ada laptop. Lagi senang nak blogging :)

    ReplyDelete
  6. Knor dulu kerja tgh2 kl tu dlm central market..zaman seronok tu dh lma berlalu..skrg dh lma tk ke kl.hbis2 pun lalu jer..ambil hantar anak..knangan kat kota metropolitan tu sgt byklh. Skrg dh tak mo pgi dh...jam tu salah satu faktorlah..ni lma gak tak tgok kwn2 kt cm tu..apalah citer diorg...

    ReplyDelete
  7. amboi..mengukur jalan jer...bla nak ajak cik nor mengukur jalan sekali..hihi

    ReplyDelete
  8. lama tak singgah sini...he he he...rindu pulak...

    ReplyDelete
  9. Kakcik ni rasa rindu sangat nak 'keluar melihat dunia' lagi... :)

    ReplyDelete
  10. Tu dia. ingatkan akak pergi pantai tadi. ;-)

    ReplyDelete
  11. Best lah juga bawa jln2 kat Mall...sambil2 tu boleh menyoping apa yg berkenan.
    Akak pun berblog guna hp je,ada laptop pun tenet lembab memanjang...betul lh tu nom mcm nak juling dibuatnya guna hp nk baca blog....hehee.

    ReplyDelete
  12. datang alam sentral tak bagitau, sebelah je opis kita tu haa.

    nak jawab soalan kat entri saya tu hehehe..

    saya bertukar seksyen, masih bekerja, belum lagi nak bertukar jawatan menjaga anak2 kat rumah tu..hehehe

    saya kampung kat pahang je, dekat je dalam 2jam sampailah kalau dari rumah saya ni haa

    ReplyDelete
  13. fuiyo.. jauh berjalan sampai ke shah alam.. oklah tu janji berjalan2kan.. hehehe.. (hmm.. bestnya duk kat beach..)

    ReplyDelete
  14. waahhhh... Okjer tulis blog pakai hp jer???
    hebat! nih mesti jari runcing jer. sebab boleh tulis n3 panjang2 guna hp jer.
    kalo zura konfem asik salah taip jer. maklumlahhh jari gebu gebu. hahahahaha

    ReplyDelete
  15. Pn Hainom....
    Bagus juga kata-kata kat frame tu....boleh kasi semangat sama ini diri supaya tak banyak tido...hehehe

    ReplyDelete
  16. Plaza Alam Central tu kat Shah Alam kan... rasanya bunda pun dah lama tak kesana...

    ReplyDelete
  17. life is better at the beach... instresting!

    ReplyDelete
  18. Kita pun blogging kt phone jr tau, tu yg selalu jwb komen, ntah camane bole jadi dua komen, nk ngejasnya idokle pandai, nk deletenya maleh.
    Berapa bijik frame ko borong mak, he he..

    ReplyDelete
  19. Kita pun blogging kt phone jr tau, tu yg selalu jwb komen, ntah camane bole jadi dua komen, nk ngejasnya idokle pandai, nk deletenya maleh.
    Berapa bijik frame ko borong mak, he he..

    ReplyDelete
  20. Mak, come and enjoy the beach at Terengganu... Dah katanya boring mengukur jalan kat area mall :)

    Survey aje ke atau dah dapat lappy baru ni mak? Saya pun tak suka blogging guna HP... Tunggu depan desktop atau lappy juga baru up entry... tak puas weyh kalau guna HP :)

    ReplyDelete
  21. Comei jugak kalau gantung kat rumah....

    ReplyDelete
  22. quote best2 tu..kena gaya hias lawa rumah.
    kita nie org terengganu boring dah gi pantai, cuba ajak pergi mall memang tak tolak lah..

    ReplyDelete
  23. igtkan betul2 pegi beach bila baca tajuk..rupanya Alam Sentral.haha pernah la pegi sekali zaman muda2 dulu..ada byk jual baju je kat situ kan.apalagi awatnya tak menyoping.huhu

    ReplyDelete
  24. Haha.. rasanya tak setuju eh.. kalau musim panas ni duk kat pantai lelama mau rentung jadinya mak oii.. sanggup ke pakai sun block berbakul2 nanti.. tu pun kalau tahan strok haba.. haha.. saja mgusik mak.. lama dh beblog.. malas rasanya nk tdo memanjang je kalau ada masa lapang.. penangan el nino la ni kan..

    ReplyDelete
  25. x suka blogging guna phone jugaks !

    ReplyDelete
  26. Lepas ni makin berderet la entry kak nom kita. Hihi

    ReplyDelete
  27. Daripada pergi Plaza Alam Sentral yang takda apa-apa, lebih baiklah pergi KLCC. Lagi dekat, Mak! Awat tak pandai mengapi-apikan PakJilap. Jimat lagi minyak pi KLCC hujung minggu. Bukan jem bangat pun. Lagi pun kat KLCC, kalau tak beli pun takpa. Cuci mata pun dah terasa ohsem sangat.

    Ni kalau kitalah ni, memang kita 'rasuk' HD tu kaw-kaw ikut mana kita nak pergi tau! Pastu bagilah 1M kisses tu, Mak ^_^

    ReplyDelete