Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 7 March 2016

Suspek

Salam Isnin.....
Masa nak hantar Angry Bird ke sekolah tadi, terkejut mak tau tengok cermin keta Ferari mak pecah.

Mak agak mesti ada nyonya ke aso yang ambik buah mangga semasa ketiadaan mak semalam ni!!! Bila buah mangga tu jatuh atas cermin Ferari mak, dia pun blah, buat tak tau! 

( Dah tanya dengan guard, memang betul pun ada aso mengait buah semalam! ) 

Depan rumah mak ni memang ada sebatang  pokok mangga epal. Bukan Pokok Manggis Depan Rumah ye hihi..... Memanglah buah dia kus semangattttt, masam bukan main. Sampai mengenyit ngenyitlah mata. Bila dah tau masam, tobat Pak Jilap tak mengait dah hihi.....

Sebelum ni memang mak perasan ada orang yang suka ambik mangga ni. Kadang kadang kalau mak ada kat rumah pun, selamba badak jer dia mengait. Guna galah sendiri yang direka khas lagi ko. Ada tin kat hujung galah tu!.....

 Mak tak delah kisah sangat. Lagi pun pokok tu bukan mak yang tanam. Tambah lagi kat tempat awam pun. Tapi kalau ye pun, hormatlah sikit kat tuan rumah depan pokok mangga tu. Kalau nampak ada Ferari bawah pokok toksahlah mengait dulu. Ini tidak, main suka hati dia nak mengait bila  jer. Ceh!!!






Dah...... mak nak jumpa suspek ni!! Babai....


33 comments:

  1. Pepagi dah ada yg buat hati geram.
    Kalau kanda pun sakit hati. Tak kiralah kita yg tanam ke bukan tapi dah pokok tu depan rumah kita hormatlah sikit dgn kita ni. Kanda rasa masa jogging itulah dia mengait. Dinda jgn letak galah kat situlah.. Geram-geram tebang baru tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia yg bawak galah sendiri kanda, dinda ni jangankan galah, batang pendik apa pun tak de kanda hihi...

      Delete
  2. Mesti aso tu gelabah jugak tengok ferari hainom dah retak dek hentakan buah...
    Teruklah aso tu kena dengan hainom ni karang..!

    ReplyDelete
  3. amboih2 udah bt cermin kete ferari akak pecah tak reti nk mintak maaf ke nk bayo ganti rugi... dia ingat murah nk tukar cermin ferari tuh?
    lenkali suh pak jilap petik je sume buah tu akak bt jeruk pastu bg je kt dana yek heheheh

    ReplyDelete
  4. fuh, mak nak jumpa saspek? xtunggu pak jilap blk dlu ke?

    ReplyDelete
  5. mahal tau kalau nak betulkan cermin retak ni unless ade insurance..uhuks..sobs!~

    ReplyDelete
  6. mangga tu buat jeruk sedap gak sis hehehhehehe...
    tapiiiii kesiannnnn kat kereta ferari u tu...
    hopefully covered insurance ler...
    kalo dak naya je....

    ReplyDelete
  7. lor tan pasal2 cermin keta pecah..klu byr gantirugi takpa..ni bukan sikit duit ni..klu jual sepokok buah epal pun belum tentu cukup nk ganti cermin baru.huhu..

    kt opis kami ni samalah..setiap masa ada je yg dtg mengait pelam bila musim..tak kisah la nk kait takat nk makan tu..ni kadang ambik seplastik tong sampah besaq macam nk p jual..org yg kt opis ni pun tak merasa lg buahnya.hehe

    ReplyDelete
  8. Tak baik tau aso tu. Rabun ke apa tak nampak orang parking Ferrari kat bawah pokok tu. Ni Mak nak jumpa aso tu, memang confirmed ke Mak ada bukti mengaitkan aso, pokok mangga dan Ferrari Mak di bawah pokok tu!

    Takutnya alahai kalau Mak dah singsing lengan nak cari pasal. Nanti jangan lupa selfie lepas settled dengan Ah So tu ya, Mak ^_^

    ReplyDelete
  9. So apa tindakan seterusnya ..bawa galah pi katookk cermin tingkap aso tu plkk..tak pun katokk pintu aso tu minta ganti balikk..

    ReplyDelete
  10. aiyok...pagi2 dah geram. ....

    ReplyDelete
  11. Patutlah terbatuk nak masuk blog ni. Ada orang sebut.
    kasihan kat cermin kereta akak.
    Boleh minta ganti rugi kalau macam tu akak dengan suspek tu. Jenuh juga nak tukar baru harga cermin kereta sekarang.
    mau terbang juga duit simpanan.

    ReplyDelete
  12. Rasanya tak salah pihak akak.
    Cuba minta ganti rugi akak.
    Jika tak, banyak juga nak bayar bila nak ganti baru cermin tu nanti.

    ReplyDelete
  13. itulah kan, dah tahu ada kete pi mengait jugak. cubalah kak kot dapat gantirugi

    ReplyDelete
  14. ish! kong asamnye...dah la kait buah pelam free pastu bila dah cedera kete hang dia tinggai camtu je...pi cepat mak buat tindakan saksi pon dah ada tu...hang pi terjah je kalau tanye lembut2 blom tentu dia nak mengaku...hang jangan gile2 mahal hoi cermin kete kalau nak ganti baru...dah la tak lama lagi nak raya...Eh! takde kene mengena...ok abaikan...dah2 pi cepat buat perhitungan ape2 nanti kabo kat blog ye...

    ReplyDelete
  15. Laaa....buah mangga kisahnya. Dasar tak bertanggung jawab sudahlah ambik buah free cermin kereta pecah pun tak dikisahnya.

    ReplyDelete
  16. sampai hati diorang..dah buat saloh tingal macam tu je...tak bertanggungjawab langsung

    ReplyDelete
  17. Ya Allah..geram pulak kita! bkn murah nak ganti cermin.
    doa banyak2 tau, org teraniaya ni makbul. Semoga suspek beri ganti rugi jugak.

    ReplyDelete
  18. La napa letak ferrari kat situ okje .. geram pula nengok cermin retak seribu tu ... ni klu ganti mo ratus2 melayang ni ... huhu

    ReplyDelete
  19. Adoiii.. Sakit hati jugak ni mak. Lagi lagi cermin kete. yela nak tukar tu bukan murah. Mak settle baik tau mak. Namo gangster2. hihi

    ReplyDelete
  20. Aduh Nom..
    Camna ko jumpa suspek a.k.a Aso tu..
    Gusti lengan ke..
    Tarik rambut Nom..

    CH pun naik geram juga tu..
    Tak pasal2 nak mengganti tu..

    ReplyDelete
  21. Tula mak, ko dh nmpk pokok mangga tu ada buah buat apalah ko paking ferari kt situ, haa kan tak pasal2 nk kena gi jumpa suspek, dah pasti ada ribut2 topan juga idok gitew mak, mudah2 an ko berjaya mendpt ganti ruginya ye mak.

    ReplyDelete
  22. Tula mak, ko dh nmpk pokok mangga tu ada buah buat apalah ko paking ferari kt situ, haa kan tak pasal2 nk kena gi jumpa suspek, dah pasti ada ribut2 topan juga idok gitew mak, mudah2 an ko berjaya mendpt ganti ruginya ye mak.

    ReplyDelete
  23. Kasihanya. Harap dapat minta ganti rugi sekit dengan tuan punya kerja tu. Jika dia nak bayar semua pun ok juga.

    ReplyDelete
  24. mangga epal memang ramai peminat nya Anom. buat kerabu mangga..sedap..

    kalo ada cctv memang best ni..kasi sergah itu aso..tak ngaku kalo tunjuk gambo. agaknya camne rupa aso tu mencecet lari bila cermin ferari Anom pecah..hihi

    ReplyDelete
  25. oh..sebab ni ke mak tukar cermin..ingat sesaja pak jilap nak belanja

    ReplyDelete
  26. siap bawa galah sendiri tu, dasat2..lagi dasat sampai pecah cermin kereta tu

    ReplyDelete
  27. kalau cik nor..panjat trus xpakai galah dah..haha

    ReplyDelete
  28. Pokok mangga depan rumah kakcik dah kena tebang, jadi tak adalah lagi 'pelawat' yang datang...

    ReplyDelete
  29. kelmarin, keta depan aida retak juga.
    batu terpelanting masa drive balik kat highway.
    da report plus.
    tapi tu la, lom gi anto baiki lagi.

    ReplyDelete
  30. Pindahkan aje pokok tu depan rumah dia pulak.. baru dia tahu erti semangat kejiranan.

    ReplyDelete
  31. Ini boleh mendatangkan marah.
    Tebang aje Mak pokok tu. Tanam baru...dalam pasu :)

    ReplyDelete
  32. adoi adoi. terkenyut sekali perut nak membayo cermin retak tu haaaa. kalau kat area rumah kira bebudak main bola. lagi azab rasanya. mujur sekarang keta memang duduk dalam rumah je

    ReplyDelete