Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 10 October 2016

Warong Bistro

Salam Isnin.....

Hidup ni bukanlah untuk makan tapi kalau dah namanya manusia, kita memang memerlukan makan untuk hidup. 

Dah terlanjur menghantar si Angry Bird ke YPC College untuk kursus Teknik Menjawab Peperiksaan anjuran Umno Cheras, mak pun apa lagi, ambik peluanglah mengajak Pak Jilap bersarapan di luar kebiasaan kawasan jajahan. Target mak dua tempat aje. Target utama, dah tentulah ke Restoren Resepi Sang Dewi kat Taman Connought tu. Manalah tau dapat jumpa dengan Tok Ti bolehlah mak selpie sakan hihi...... Satu lagi sebabnya, jiran sebelah mak tu selalu makan kat sini, katanya sedap, so teringinlah jugak nak try weyh!!! 

Google punya google tak berjumpa pulak lokasi sebenar restoren tu. Huh..... ada tak de, terpaksalah mengharap talian hayat Kak Ton. Macam mak dah jangka....... call Kak Ton dipagi hari ni, jawabnya ada dua aje, sama ada mak yang akan bermimpi Kak Ton angkat telefon atau Kak Ton yang akan jawab call mak dalam mimpi. Nyampah tau!

Rupanya Restoren Resepi Sang Dewi ni, lokasinya kat bawah bangunan Giant Taman Connought, memang tersorok tempatnya. Masa mak sampai tu, pekerja dia tengah duk angkat beras lagi. Huh, kalau pukul 8.30 pagi pun masih sebok angkat beras, pukul berapalah pulak mak nak makannya ni!!!! 

Sebelum mak laki bini perang dingin, baiklah cepat cepat mak ajak Pak Jilap ke Warong Bistro! Restoren kawan Kak Saniah. Lokasinya pun kat tepi jalan aje. Lagi pun tempat ni memang laluan mak dulu dulu masa mak duduk kat Damai Perdana. Memang cantek sangatlah......

Betul kata Kak Ton, memang banyak sangat pilihan makanan walaupun di pagi hari. Nasi lemak, nasi goreng, mee goreng, maggi goreng, meehoon goreng, lontong, rendang daging, sambal paru, sambal kerang......hish banyak sangat pilihanlah weyh, sampai tak tersebut! Western breakfast pun ada tau. Macam macam spaghetti ada, nak yang merah, nak  yang putih, pilih ajelah.....      

Memang tak rugilah singgah sini! Nanti bolehlah try makan tengahari pulak. 

Mak ambik ini !..... Teringin pulak nak makan nasi himpit, kuah kacang dengan sambal paru hihi...... Sambal kacang dia memang sedap!!!  Meletop letop weyh..... Eh! Ni bukan kena bayar dengan kawan kak Saniah tau hihi..... Ni pujian ikhlas dari tekak mak...... 



Pak Jilap ambik jugak western breakfast tu. Tapi mak suruh dia tambah meatball, mem nak rasa haha.....


Mencari cari jugak kawan Kak Saniah. Rasanya yang pakai tudung purple tu kot, macam tengah sebok buka bil jer. Segan pulak nak tegur nanti kata nak mintak discount pulak.....

22 comments:

  1. selamat pagi isnin
    sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. singgah pagi... :)
    nampak makanan dia macam semua nye sedap²..

    ReplyDelete
  3. haha..manalah tau dapat diskaun. tu rejeki namanya Mak

    ReplyDelete
  4. terliur nengok sarapan sedap tuh... udahla pg td telan sekut ngn kopi o je

    ReplyDelete
  5. Kalaulah Kak Ton tahu Mak nak bergosip di pagi hari, Kak Ton takdalah tidur lepas Subuh ^_^ Terpelik pulak tau tengok ada missed call dari Ms. Selpie gitu ^_^

    Ish, nasib baik Kak Ton tak kejut HD suruh bangun cepat sikit nak bersarapan di Warong Bistro, kalau tidak, jenuhlah kena selfie ramai-ramai ^_^ Pastu lelaju buat muka friendly sangat-sangat nak minta diskaun, dah 18kali dok promote Warong Bistro nih ^_^ Hahaha!

    Mak, next time Mak nak lunch kat Warong Bistro bila? Rogerlah!

    Sekarang kalau malas masak ke, takda air ke, Mak call ajelah talian hayat Warong Bistro tu suruh depa hantar makanan ke rumah Mak yerk ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti roger juga CH ni MD bila nak lunch tu..😆😊

      Delete
    2. Nanti adalah tu yang roger CH ajak keluar lunch + selfie sama-sama katanya ^_^

      Delete
  6. kira dah berjangkit lah ni kak, kengkawan blogger marathon makan di warung Bistro..haha.. tapi tulah memang nampak sedap2 lauk tu kak.. murah rezeki kawan kak Saniah tu, dpt pelanggan baru... hihi..
    alahai, asyik takdo rezeki nak selfie dgn MD kan kak..hahaha..payah sangat jodohnya.. :)

    ReplyDelete
  7. Wah..
    Dah terjah juga warong bistro ni ye nom..
    Dah kata tekak ko sedap nom..
    Sure sedap bangat sambal kacang tu 😆😊

    ReplyDelete
  8. Sesekali sedap juga bersarapan makanan barat... :)

    ReplyDelete
  9. kalau OKje dah cakap sedap, haaa..tak boleh tak, nak coba tapi jauhnya ya ampuunn..seberang laut wehh

    ReplyDelete
  10. Alahai sahabat maya akak dah pergi WB ,akak je yang tak jejak lagi.Bukan pe asal naik KL pasti terkejar masa dan sibuk dengan urusan anak2,manalah sempat nak ronda2 cari makan .
    Kalau memenuhi selera sahabat2 maya akak...Alhamdullilah .
    Sedap lah tu ya nom...sampai licin pinggan.

    ReplyDelete
  11. kalau cerita meletop-letop sedapnya tu, memang sedaplah ya.
    tak rugilah kak SI mempromote kedai kawan dia tu, kan Mak.

    ReplyDelete
  12. Biasalah kalau cerita pasal makan, semua sedap.
    Sampai licin pinggan.

    ReplyDelete
  13. ai klu pi kl mmg sesat ... haha klu ternampak kot boleh la singgah

    ReplyDelete
  14. Terliur kakyon baca cerita makan anom nie. Tempatnya pun best2 je..

    ReplyDelete
  15. nanti ajak saya juga mak, kalau kena masanya nak ikutlah kawan2 alam maya saya ni

    ReplyDelete
  16. meletop-letop dalam mulut tu mesti sedap nih...

    ReplyDelete
  17. wow!! banyaknya menu dia. jarang jumpa kedai makan menu banyak pagi2 hening tu

    ReplyDelete
  18. Arrggghh makanan lagi ... kena kuatkan semangat ni ... 😅😅

    ReplyDelete
  19. sedapp tak terkira la tu sampai licin pinggan tp kena basuh juga. hehehe

    ReplyDelete