Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 9 November 2016

BBQ sos

Salam Rabu.....

Sos BBQ ni memang jarang sangat dalam list groceries mak. Kalau cili sos, sos tiram, sos plum, kicap, tu memang selalulah dalam list.  Tapi oleh kerana terliur dengan hidangan BBQ Sauce Fried Chicken Cik Phong Hong, maka laju laju mak beli semalam kat AEON.

Selain daripada ditambah dalam masakan dan perapan, sos ni sedap untuk apa yeh?   

Ya.... Phong Hong? Nape? Tak percaya mak ada kawan baru? Haha.... Rasanya Cik Phong Hong ni rajin masak tau. Sebab sepanjang mak terjah blog dia dua tiga hari ni, entri dia asyik cerita pasal makanan aje. Nampaknya boleh duduk satu kapal dengan Kak Noor ni hihi....... 

Terima kasih sudi singgah blog I Phong Hong. Tapi sorry banyak banyak ye, blog I tak banyak resepi, banyak cerita merapu aje hihi.... 


Jangan tanya mak bila nak masaknya pulak ye ! hihi.... Yang penting sosnya dah ready in da house. 

24 comments:

  1. buat stok dlu...xde idea nak msk..maka bergunalah dia..haha

    ReplyDelete
  2. Asal ada stok... Nanti2 idea nak masak tu pasti datang. Hehe...

    ReplyDelete
  3. tunggu bila ada permintaan la baru buat..kan?kan??

    ReplyDelete
  4. apa lg kak nom... pasni blh la perap kt ayam kot2 nk bt ns ayam ke... ke nk panggang ayam ke... kan kata nk kurangkan guna minyak

    ReplyDelete
  5. hah..hah..hah...Hainom, jangan marah, ye? I made you buy BBQ sos hah..hah... BBQ sos ni boleh pakai untuk buat BBQ chicken or BBQ chicken wings or BBQ beef ribs. Best tau! So, sos BBQ tu jangan perap lama-lama sampai expired. Anyway, I actually enjoy your cerita merapu because you ni kelakar lah, buat PH LOL sampai tergolek-golek gitu :D :D :D

    ReplyDelete
  6. simpan duluan takpa, Okje. Esok2 ada lah jumpa resepi guna sos tu.

    ReplyDelete
  7. Buat perap daging kambing, bagus ni.
    Boleh cuba try cari sebotol.

    ReplyDelete
  8. sos tiram pun jarang beli sy ni kak nk beli yg bbq plak .. ape gamaknye resepi akak kali ni

    ReplyDelete
  9. psttttttttttttt.. jgn lupa kgsi resepi k..

    ReplyDelete
  10. Sos dah prepare awal senang.. Dtg masak, trus kaut kan kak Hainom

    ReplyDelete
  11. ada jual kat supermarket ke.
    nak cuba lah,

    ReplyDelete
  12. Bagus juga ada stok mcm ni kat umah...buatnya nk mkn bbq kan senang...mcm best aja sos ni...harus cari ni hihii

    ReplyDelete
  13. sama lah..mmg xde nak beli .. biasanya time nk msk y perlukan guna sos bbq ni baru beli..

    ReplyDelete
  14. Nak carik jugalah kak sos ni.. sy memang tak pernah beli lg sebarang sos BBQ ni.. haha.. nti dah ada, boleh lah ber BBQ di rumah... :)

    ReplyDelete
  15. dah beli sos jadi bila2 nak buat pun boleh. jangan lupa ajak

    ReplyDelete
  16. bbq sos ni susah nak cari.. kat giant kadang ade, kadang tak ada. kat tesco pun sama.

    ReplyDelete
  17. Ni mesti ada stok kat rumah Kak Ton. Sos BBQ untuk buat BBQ ler, Mak! Memanglah Kak Ton suka walaupun BBQ tu dah jarang-jarang berlaku di rumah.

    Oh, Mak ada kawan baru rupanya! Padanlah Kak Ton, si jiran sebelah rumah dilupakan.

    Dahlah, nak balik rumah! Nak merajuk kejap!

    ReplyDelete
  18. Nak kenal dgn cik phong hong lah

    ReplyDelete
  19. sos dah ready tak lama lagi ber BBQ la tu

    ReplyDelete
  20. Phong Hong tu dah khabar Nom..
    Boleh buat stok tapi jgn smpi expired udah..
    Tak masak2 juge ye 😆😆😅😅

    ReplyDelete
  21. Buat BBQ best nie.. Perap bahan2 bbq pastu kita main bakar-bakar..

    ReplyDelete