Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 15 December 2016

Was was

Salam Khamis.....

Dah habis bercuti ke korang semua? 

Sudah sudahlah tu, marilah kita kembali ke alam nyata pulak haha..... Ikutkan hati, nak aje pergi bercuti sepanjang tahun ek, tapi apa kan daya..... 

Mak tak bercuti ke mana pun, setakat ke Seri Iskandar tengok anak teruna nan sorang tu apa khabarnya. Berhajat jugak nak ke Penang, tak pun ke Langkawi ke, tapi ....... faham ajelah, hajat yang tak sepenuh hati, dengan hotel tak berbooking, dengan si abang yang nak final examnya,  sudahnya bercuti ajelah kat Seri Iskandar, ulang alik Billion makan cendol pun sodap hihi....

Katanya hari Sabtu hari tu jem teruk selepas Toll Jelapang menghala ke Utara. Nasiblah mak tak hala ke sana! Selamat weyh...


Korang pernah tak rasa was was? Mak selalu jugaklah was was pasal iron dah tutup ke belum ni. Tulah nak ceritanya, sebelum nak ke Seri Iskandar hari tu mak gosoklah baju hitam yang mak pakai tu. Rasanya memang dah tutup suis lepas iron tu. Masa kat pertengahan jalan tu, boleh pulak tetiba sawan was was sampai, teringat iron dah tutup ke belum. Adoiyai.... nyampah betullah perasaan macam ni!

 Kalau cakap dengan Pak Jilapah, memang nak menempah kena marah free ajelah.....


Dalam hati, kuat mengatakan suis dah tutup, tapi...... tau ajelah benda tak comfirm kan! Sepanjang kat Seri Iskandar, mak tak sedap hati hokey!! Tapi, dalam seram, seram pun sempat lagilah mak posing haha.....Senyap senyap whatapps jiran suruh singgah rumah kotnya ada bau bauan yang menyeramkan, walaupun tak tinggal kunci...

Sampai rumah hari Isnin tu, suis ironlah yang mak tuju dulu huhu......

30 comments:

  1. Haha.. banyak urat putus la tu penyebab was was tu. Kalut nak buat keje dan kejar masa masa buat lepas tu lupala dah ke belum.. haha.. insyaAllah tak ada apa-apa.. selalunya was was je padahal bendanya dah pun ok je. Ni mesti keputusan dah tutup iron kan? Kalau x xdela entry ni.. huhu..

    ReplyDelete
  2. Kitapun sokmo gitu geng, benci tau??

    Sbb tu sbb kuar, dok ulang alik seluruh umah check, kdg2 baru masuk dlm keta, masuk umah semula, check lg.. urmmm.. Mklm le umurpun dah 40 an..

    ReplyDelete
  3. hehehehe mule2 nk komen bab gambar ber 5 tuh mmg kak nom tak gaya mcm mak anak 3 tp mcm adik beradik deme je... iklhas ni kak nom

    dana biasa gk perasaan was2 nih kak... klu dulu2 kan mak selalu gitu, time kuar pi bando dlm kete tuh mak kata, eh td mak dh matikan api msk air blm? ke dh matikan suis iron tak ye? kiteorg adik badik pun bebel kt mak kata sume dh ttp lah...
    tp skrg bila dana lak jd mak, dana klu kuar dh otw tu msti tanya balik edy, sya dh matikan api blm ek td? sya takde msk apa2 kan? hehhehehe

    ReplyDelete
  4. ttp ke tak akak?hih..busy body jap..haha

    ReplyDelete
  5. saya pun selalu da penyakit was was cam tu kak... nice holliday.... :)

    ReplyDelete
  6. Betullah nom....akak keluar sekejap pun selalu was2 camtu apatah lagi kalau lama ,sebab tu seboleh mungkin akak tak nak gunakan iron tika nak keluar rumah.Biasa nya was2 tu simpan dlm hati dan terpaksa bertawakal je agar rak jadi apa2.

    ReplyDelete
  7. Sha pun selalu macam nie kak..
    Perasaan waswas tu kenkadang tak dapat nak dibendung..
    Selalunya bab kunci pintu.. Kadang2 sanggup tu naik balik nak conform dah kunci ke belum.. hahaha.. teruk rasanya..

    ReplyDelete
  8. Sama mcm hubby saya..
    Tapi biasa bini dia ni terlebih konfiden...
    Tapi mmg patah alik semula tgk nak make sure betul2 dah tutup... huhuhu

    ReplyDelete
  9. huihhh..perasaan tu mmg scary..kalau gtau org sebelah kompem kna ceramahhh

    ReplyDelete
  10. Hah Hainom, PH pun selalu gitu. Was was all the time kalau dah off api dapur. Takut tau. Ada sekali tu, pergi ofis hari Sabtu dan tetiba dalam perjalanan was was about my api dapur. Patah balik you. Nasib baik dah tutup dan nasib baik tak kena sound dek my partner.

    ReplyDelete
  11. So endingnya tutup ke tak suisnya? Huhuhu kita pulak tertanya2..

    ReplyDelete
  12. So endingnya tutup ke tak suisnya? Huhuhu kita pulak tertanya2..

    ReplyDelete
  13. Hai Anom
    Pernah Anom ceta jugak kan pasal was was ni dulu
    Kalau tk salah kaknoor lah, masih lagi ke ada sampai skrg ni?? Bila kita start jalan keluar mmg was2 ni selalu je dtg kann tpi bila doo kt umah tkde pulak was2 nyaaa kann

    ReplyDelete
  14. Was was ni ubatnya banyak istighfar dan selawat. Syaitan yang membisikkan tu. Tak boleh layan sangat

    Mohon perlindungan Allah swt je

    ReplyDelete
  15. Dalam pada was-was masih sibuk posing sakan dgn payung tu dinda ni:)
    Kanda dah selalu ada penyakit ini. Penyakit syaiton sebenarnya. Kadang tu tengah solat boleh rasa itu-ini. Baik batalkan. Memang syaiton ketawalah - geram kan.

    ReplyDelete
  16. so jawapan pada persoalan, tutup ke tidak suiz iron tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutup rupanya Ann...penat je risau risau

      Delete
  17. Aku pun sama mak, tapi selalu toklaki aku mmg alert naw hal2 camni, selalu sbl keluar dia akn make sure semua suis dah tutup, jadi aku dgn senang hatinya lenggang lengguk keluar. Tapi ada sekali tu aku caj h/p pastu kitorang keluar aku lupa nk bwk phone, mmg sawan risau takut phone meletup.

    ReplyDelete
  18. Aku pun sama mak, tapi selalu toklaki aku mmg alert naw hal2 camni, selalu sbl keluar dia akn make sure semua suis dah tutup, jadi aku dgn senang hatinya lenggang lengguk keluar. Tapi ada sekali tu aku caj h/p pastu kitorang keluar aku lupa nk bwk phone, mmg sawan risau takut phone meletup.

    ReplyDelete
  19. Pasal iron ni hari2 rsa mcm tu.. Klu g kka msti aysik pikir2 btl ke da off.. Pdhl was2 ni bhya sbb sytain tu tuk hasut.. Tawakal je kn mak.. Huhuhu.. Btw happy family, sweet je tgk..

    ReplyDelete
  20. Bab was2 tu yg takut..sbb de pengalaman skrg klau Nur kuar mesti jd org last utk check2 smua tu...bru puas hati nak bercuti pun sonok huhu

    Nasib baik ttup suisnya..klau tak haru biru jdnya

    ReplyDelete
  21. Dalam was2 tu sempat lagi berposing ala2 diva gitu...mesti rasa tak bess sangat kan...nasib baik dah tutup...mmm

    ReplyDelete
  22. CH pun selalu macam tu Nom..
    Selalu was-was tentang tutup suiz plug iron..
    ada satu hari tu ingat dah cabut plug tu..
    Rupanya tak nom..
    Pastu en suami wasap..
    "Dah nak meletup katanya"
    Esok semua orang gosok malam jgn nak gosok pagi lagi..
    Aduhai kecut perut nom..

    ReplyDelete
  23. Adus bila bc ni saya pun terasa was was dah tutup suis iron ke blum nih? Pd hal dah smpai kampung, paip air pun dah tutup ke belum agaknya...aduhhh bikin berdebar je nih

    ReplyDelete
  24. hahahahaha drama mak mak memang cenggini. suis iron. api dapur. semua benda yang membahayakan ekekeke. dah tu jawapan nya tutup ke tidak suis iron tu?

    ReplyDelete
  25. Tak ke mana-manalah Mak cuti sekolah baru ni. Mak mertua dah datang dari jauh, sakit kaki pulak. Mana mahu perginya! Tapi sempat jugalah melenjan sehari ke Melaka saja-saja buang masa!

    Kak Ton pun selalu juga kena sawan was-was ni. Tak sampai 5 minit, was-wasnya sampai dah. Kalau nak pergi kerja tu, kejap-kejap ke dapur dok jeling dapur gas dah tutup ke belum. Siap tenung lama-lama tu tengok ada api biru ke, jingga ke lagi tak. Punyalah stress. Selalunya bab dapur gas dengan pintu berkunci ke tidaklah. Bab iron tu jarang tapi HD pernah buat sampai hangus baju kita bila terus letak iron atas baju nak gosok! Rupanya iron tak dimatikan suis! Stress!

    ReplyDelete