Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 9 May 2017

Makcik Karipap

Salam Selasa......

Sarapan apa pagi ni korang?  Ada orang tu sarapan Nasi Lemak Hijau hokey!! Mak sarapan karipap je. Karipap beli dengan geng sekolah pakai tudung hijau tu. Bukan dia yang buat, jiran dia jual. Belinya tu sebab viral dalam group Whatapps kitaorang, katanya karipap jiran geng sekolah ni sedap. Si hantu karipap ni pun apa lagi, pantang dengar karipap sedap, nak jugaklah merasa. Beli tak mau sikit sikit  weyh, beli terus 10 bungkus! Nampak sangat halobanya di situ haha.....  Takkanlah nak beli 2 bungkus pulakkan. Kesian tau kawan mak, Dahlah tolong hantar.....

Gambar karipap, tak ada! Gambar makcik dan kengkawan adalah haha.... 
Sakan posing, mentang mentanglah  Pak Jilap kerja hihi......


Haibat sungguh kuasa viral ni ek! 

1 bungkus ada 10 biji. 1 bungkus pulak cuma Rm5 henggit. Awak dah tak payah nak mengopek kentang, tak payah dah nak mencanai tepung. Cuma perlu nganga mulut, lepas tu ngap!Tu pun nak banyak komplen ke??

Mak nak tido jap hihi.....



Tokey karipapnya sorang, yang jadi pengiring punyalah ramai. Rumah mak dah jadi macam Karipap Centre pulak haha..... 


Makcik Karipap haha.....

32 comments:

  1. Happy sungguh dpt makan karipap tu kak. Hehe

    ReplyDelete
  2. amboih hepi nya kak nom dpt jumpa kengkawan jirang2 memborong karipap pun tak hengat...
    mau lps ni hari2 mkn karipap

    ReplyDelete
  3. sambil jual karipap sambil reunion..hehe. Saya pun tak faham orang suka berkira bab beli makanan ni. Nak murah buatlah sendiri..haha

    ReplyDelete
  4. Banyak nya nom beli karipap...bila boleh abis tu?.
    Ok juga jadi karipap centre,hari2 boleh makan karipap sedap.

    ReplyDelete
  5. Kalau dekat2 boleh order karipap tu..

    ReplyDelete
  6. amboi..kmain yer possing..:)

    ReplyDelete
  7. GENG MAKCIK KARIPAP COMEL...KEKEKE..

    ReplyDelete
  8. feveret Hsna jugak ni

    minggu lepas pun baru oder 10 bungkus karipap dgn cikgu..uniknya karipap cikgu hsna ni dalam setiap karipap ada sbijik telur rebus... rasa xyah cakap la mmg sedappp gilerr

    ReplyDelete
  9. jenuh nak cari karipap mak...
    gambr ketiga baru nampak karipap.

    ReplyDelete
  10. kemain ea memasing posing.. hihi

    ReplyDelete
  11. Hainom, LL pun hanyu karipap tau! Tapi LL hanya suka yang ada inti kari ayam dan kentang. Yang sardin dan lain2 tak main.

    ReplyDelete
  12. Kemain lagi posing ye... Kita pun suka karipap Mak...Mai la sebungkuih dua :p

    Lawalah rumah Mak...

    ReplyDelete
  13. Mak cantiklah ko tk pakai spek, nmpk gebu gebas pipi ko tu.
    Makcik hantu karipap..ngehhh.
    Kemain posing nk citer pasal karipap ye, tp janji bahagia dan bergumbira

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak...gambo tu diambil dgn iPhone 360 beauty apa ke benda tah namo eh.... Makcik baju pink punya hp. Sebab tu pipi ai nampak mulus. Tak payah nak percaya sangat. Penipu semua tu mak.

      Delete
  14. HAHAH! Lawak la Makcik Karipap pulak dah. Tapi, tapi, tapi...best nya la makan ramai2 tuh. Masing2 mesti ada kekuatan yang tersendiri pada resepi karipap tu kan. Pada isi nya kah? atau kulit nya kah? :)

    ReplyDelete
  15. Amboi sampai 10 bungkus tu nom..
    Nak buat stok sampai ramadhan ke..

    Senang kerjakan..
    nganga mulut terus ngap hahhaha..

    ReplyDelete
  16. Hahaha! Bila makcik-makcik karipap tak buat karipap, memang bergambarlah kerjanya. Lagi-lagi kalau ada kepala selfienya ^_^

    Banyaknya Mak beli sampai 10 bungkus. Padanlah sibuk sangat kebelakangan ni ya. Asyik menggoreng karipap aje rupa-rupanya. Rentung nanti baru tau!

    ReplyDelete
  17. kemain makcik karipap berposing ye,,ploless sangat kulit wajahmu itu sebab makan karipapkah? kalau cenggitu boleh juga order. amboi kemain beli terus 10 bungkus simpan untuk ramadhan terus ye..

    ReplyDelete
  18. ammvoiii makcik karipap gituuuu., ;p

    ReplyDelete
  19. minat juga karipap, tapi sebiji tu 100kcal mak. seram kalau makan banyak2.

    ReplyDelete
  20. Huii lama tak jengah sini. Sihat dak tuan rumah hihihi..? =)

    hahahah.. kemain makcik karipap posing ye mak! Eh mak, opkos la kuasa viral haibat.. pantas je sampai berita. Pg ni pun aina sarapan karipap. Entah la karipap ni mmg peberet mcm ber-saka pulak pantang nampak. =D jarang jmpa karipap tak sedap, mungkin nama pun hantu karipap den ni mak oi, asal ghupa karipap je kita bedal lerr.. kikiki.

    ReplyDelete
  21. Hahahahah kelakor la okje ni... viral memang dasat la... kalau tak cuba rasa macam ketinggalan zaman pula.. hahahaha

    ReplyDelete
  22. Baru tau Mak Nom hantu karipap..
    Seronok tengok posing macam-macam gaya tapi maintain cun & sopan..
    Sempat tidur jugak masa posing yer Mak Nom, hehehe

    ReplyDelete
  23. Kak hanum...seronok tengok bergambar dgn kawan2
    Sekarang ni kuasa viral memang menakjubkan.kalo makanan yg sedap2 orang viral...insyaAllah ramai yg beli.tp harap2 bila dh viral...rasanya akan maintain sesap

    ReplyDelete
  24. Gambar karipap takde yang close-up pun ngeh!ngeh!ngeh!

    Amboi! sporting semua kawan tu berposing baik punya

    ReplyDelete
  25. Karipap inti apa tu kak? Kalau sardin sedapnya ya amat..

    ReplyDelete
  26. Geng karipap comel .. sayang pula tak ada gambar karipap hehe

    ReplyDelete
  27. Kerlass makcik2 karipap..sakan posing smp tertido.hahaha

    ReplyDelete
  28. Tgk semuanya manis2 lupa sudah pasal karipap

    ReplyDelete