Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 13 June 2019

Raya kan sebulan

Salam Syawal.....

Lum terlambat kan nak ucap Selamat Hari Raya ........ Raya kan sebulan!! hihi....
Korang balik mana? Kampung korang ke kampung suami? Mak balik Muo..... kampung tempat  tumpah darah tuan tanah maknanya tu hihi.... Raya tahun lepas pun balik Muo jugak. Raya tahun depan pun balik Muo jugak.... eh...eh... seakan akan lawan tokey di situ hihi.... 

Tema mak tahun ni, Mint Green you! Mak tak berapa suka warna warna pastel sebenarnya, tapi dah anaknya suka warna gitu, maknya pun ikut kan ajelah..... Malam sebelum balik kampung tu, kitaorang anak beranak dah pakai baju Raya dulu, kononnya nak dapatkan gambo Raya cantiklah, sudahnya, huh...... ada je makhluk yang buat spoil!!! Tak anaknya, maknya ...... adoiyai..... Eiii.... geram betul!



Tahun ni tak berapa nak seleralah makan di pagi Raya..... sebabnya kena masak sendiri. Sebabnya, kawan yang selalu mak order time Raya tu, beraya dengan laki dia kat Kuala Selangor, laki dia tu polis, dah kena pindah sana pulak huhu..... 

Yelah, kalau dah kena masak sendiri, makan pulak masakan sendiri, apa yang bestnya kan....  Tak pelah, biarlah diri sendiri tak best pun, asalkan anak anak dan suami best makan masakan kita..... Tu diaaaa chia chia chia..... hahaha.....


Biar tak de selera janji dapat duit Raya hahahaa.....Tak sangka oii dah tua tua pun dapat duit Raya..... banyak pulak tu. Terima kasih  anak sedaraku. Sebak wei.... mau tidak kan..... Anak sedara mak ni pernah duduk dengan mak 3 bulan masa praktikal dulu. Agaknya pasal tulah kot. Bik Nom akan selalu doakan Anep moga bertambah rezeki dan sentiasa dalam keberkatan Allah. Kan untung tu buat baik dengan makcik, dan dan terus makcik doakan..... Dasar makcik materialistik ni hahhaha ...
Anak sedara mak ni, boleh kata tiap tiap Raya mesti bagi, tahun lepas Rm100, tahun ni Rm300, tahun depan mana tau dapat seribu pulak wei hahahaha....

Macamana pulak Hari Raya korang? Sure meriah kan..... Tak sabo nak baca cerita korang pulak


29 comments:

  1. tantek la kaler mint green bila dah mak pakai anak beranak. nampak terlajak remaja sangat hehe.. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Okje & family

    ReplyDelete
  2. Syoknya weyh dpt duit laya, tiga latus lagi, manyak tu..kat tmpt aku teganu tu kena tunggu cukup tua cam 60, 70 camtu baru dpt duit raya dari anak2 sedara, maknanya aku blm cukup tualah maka tak dpt duit raya, wahaha..
    Ko masak apa mak tahun ni takdo pun gambo nya? Nasi minyak ke, nasi ambeng ke, nasi mandy ke?

    Syok ar ko tiap tahun beraya balik Muo, yelah kan..dah pak king pun sudah yatim piatu..tapi aku balik gak teganu walaupun mak takde, dpt tengok umh mak pun cukuplah..sob3x.

    Apapun salam aidil fitri ye, mzb sbb aku selalu nyakat ko ek..

    ReplyDelete
  3. yesss raya kan sebulan tapi ray ade final exam sobs

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya mak!
    Wah untung badanlah mak dapat duit raya ratus-ratusan gitu. Bujang lagi ke anak sedara mak tu? Ahaks!

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya, Hainom! Wah dapat "ang pow' besar2 ya... Tak pernah pulak LL dapat bnayak macam tu. Your son, hensem lah...heh..heh..hah... ish! Auntie nih!

    ReplyDelete
  6. Salam lebaran buat hainom sekeluarga

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya...cantik tema green sedondon (fav.colour)��...

    ReplyDelete
  8. amboi kak nom, dh lepas seminggu baru up gambo raya... saja je simpan lama2

    tak aci lah kak nom pakai tudung pink tuh, sbb nampak mcm adik beradik je ngn anak2 dara kak nom tu hehehhe...

    ReplyDelete
  9. salam aidilfitri utk Kak Hainom sefamily...sedondon baru la cantik gmbr...seronok dpt duit raya dr ank sedara tu ye.....saya raya kl je tp cite raya belum update blog lg..mood belum dtg lg..jln2 blog org dlu tgk cite raya hehe

    ReplyDelete
  10. cantikla mint green kan...lembut je.

    wow..3ratus, dari anak sedara pulak tu..terharu!

    ReplyDelete
  11. Selamat Hari Raya Hainom..dh dapat date berangkat ker?

    ReplyDelete
  12. Akak! nape saya tengok akak macam ghope Ziela Jalil? lawo...hehe. Selamat Hari Raya yer kak..mohon maaf zahir dan batin. Jalok ngapuro...untungla , dapat duit duit raya. Baiknya anak sedara akak tuh..agaknya nak balas kebaikan akak tuh kot yer. Selalunya gitu lah..Alhamdulillah kan kak...

    ReplyDelete
  13. Selamat hari raya kak Hainom&keluarga, maafzahirbatin...wah!berseri2 si anak berseri2 lagi yang tudung pink tu dapat beraya Muo tiap tahun ;D

    ReplyDelete
  14. Wah! color sedondon mint hijau gittew cantik mempesona.
    Selamat hari raya Aidilfitri HOkje serta maaf zahir dan batin juga.
    Waa.. banyaknya duit raya

    ReplyDelete
  15. halo halo aida dtg ni.
    kuih raya mana? :) ha ha ha ha ha...
    lama tak jejak sini, Nom.
    maklum ler, kerjaan duniawi terlebih dos plak sejak Ramadhan ari tu.
    tak dpt nak santai2 di arena blog.

    SELAMAT HARI RAYA :)

    ReplyDelete
  16. kita raya kampung sendiri jugak kak.. lepas tu balik kampung suami.. meriah la jugak dapat jumpa dua2 org tua.. dah besar2 ni dpt tgk muka org tua gembira waktu raya pun dah best sgt dah kak..

    ReplyDelete
  17. Selamat Hari Raya Eidulfitri Maaf Zahir Batin Nom..๐Ÿ˜

    Rayakan sebulan ๐Ÿ˜

    Samalah Tema warna baju Raya Kita, den tak up lagi entri Raya.. kena ambil mood Dari kawan blog dulu hahaha mana tau Ada angin up entry..

    Byk weiii 300 Tu..
    Salam Raya Tahun ni Nom sambil kutip duit Raya ๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  18. cantiklah mak kaler tu

    Amboi lama nih tak hapdate, mesti sibuk dengan persiapan nak menunaikan haji ye mak, bila penerbangan tu? saya doakan moga dipermudahkan segala urusan mak disana dan dapat haji yang mabrur inshaAllah.

    ReplyDelete
  19. Wah untunglah byk dpt duit raya.. Lawa tu mint green.. Iolss suka ja warna pastel cun apa hehe

    ReplyDelete
  20. Selamat hari raya mak... Dah habis raya baru nak wish๐ŸŒน๐ŸŒน

    ReplyDelete
  21. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com

    ReplyDelete
  22. Cantiklah color green mint ni... ๐Ÿ˜
    Wah, untung dapat duit raya... bestnya. Murah rezeki si pemberikan..

    ReplyDelete
  23. rezeki laa tu..dah besaq2 pun dpat duit raya.hehe

    ReplyDelete
  24. Website paling ternama dan paling terpercaya di Asia
    Sistem pelayanan 24 Jam Non-Stop bersama dengan CS Berpengalaman respon tercepat
    Memiliki 8 Jenis game yang sangat digemari oleh seluruh peminat poker / domino
    Link Alternatif : arena-domino.net
    100% Memuaskan ^-^

    ReplyDelete
  25. Very useful info. Hope to see more posts soon!. Pikdo is an Instagram Online Viewer that you can easily browse users, location, followers, hashtags, popular contents, statistics and much more. ...

    ReplyDelete