Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 29 November 2012

Jiran Melahai.....


  

Hish..... nak masak ni..... tapi MALAS!  Ada sesiapa yang rajin nak tolong tak??? hu...hu....

Pagi tadi, 'Jiran Melahai' OKje,.... Cik Ina, ajak breakfast sama-sama kat kedai mamak depan rumah tu ha! Yang sorang lagi Cik Iza, tak join sebab laki dia masih belum pegi keje! he...he..

Cik Ina ni bukan jiran sebelah rumah, tapi jiran setaman, sebelah rumah OKje Chinese family, tak de bini
pulak tu...hu...hu...

Yang sebelah pulak, kosong! Tuan rumah buat rumah persinggahan aje! So, OKje memang concurred
parking le he..he...

Kalau sesiapa yang teringin nak kenal dengan jiran OKje boleh tengok entri  Melahai datang lagi dan Bila mak orang melahai petang petang ni.

OKje makan 'TOSE' je.... ( konon-konon nak jaga kolestrol ! hu..hu...). Dia makan telur separuh masak 2 biji ( Wah...wah... Cik Ina jaga kesihatan dalaman nampak! he..he...)  Budak-budak kat rumah, OKje bungkuskan ROTI TELUR...... tu yang tak masak ke sampai petang ni! he...he...

Alah.... OKje jumpa pun, sebab dah lama tak sembang, tapi yang tak bestnya, dalam masa beberapa bulan lagi, dia dah nak pindah, balik IPOH...... Tak bestlah macam ni, hilang dah sorang jiran yang boleh diajak melahai dan sekepala!

34 comments:

  1. hehe as lak dh kenal pun bakal jiran kiri dan kanan...yg belah kanan blm kawen cam as...yg sorang lg lak dh bersuami dan beranak 4 org...hehe

    ReplyDelete
  2. hihihi..melahai tu apa maknenyer...sembang2 ker...ehe...saya pun rindu jiran saya...sejak pindah cni....xjupa lg jiran best...baik layan blog...ramai jiran..ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan izan....jiran blog pun boleh dibawak melahai jugakkan...he..he...

      Delete
  3. Kakak berjiran semua bukan sebangsa. Baik juga tapi sekadar senyum, good morning gitu-gitu je. Jiran yg boleh melahai gini belum jumpa. Best kalau dapat. Tapi teman setaman ada juga yg boleh melahai bila jumpa di surau..

    Dah malam ini kena masak kan...siap sedia hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Kakzakie...nak melahai ngan jiran sebelah tak de...jiran yg ada setaman ...boh aje le...

      Delete
  4. Xpe klu dah nak pindah,Insya Allah lps nie dpt jiran baru yg boleh ajak melahai dan sekepala.

    ReplyDelete
  5. Kak;
    perkataan melahai tu 1st time dengar..haha..
    sila lah cari jiran yg baru untk jadi geng breaksfeast bersama...haha..

    ReplyDelete
  6. Hamboi seronok ne jiran2 ade blog hihihi ;D
    nak terjahh laaaaaaa ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melahai ngan jiran blog pun ok gak! He..he...

      Delete
  7. itulahkan? jiran kalau dah satu kepala dengan kita, sayang naka berpisah, kadang2 terfikir, macm mana pulak nanti jiran baru, ok he tak kan???

    ReplyDelete
  8. hihii..first dgr pkataan melahai..
    mmg gitu kn,bila jiran kt dh rapat elok,last2 pindah mmg terasa sgt sunyi tu..rindu nnti..hehe..:)

    ReplyDelete
  9. melahai?.. apa ekk.. first time jumpa.. cur explain sikit.. :D

    ReplyDelete
  10. syoknya jiran okje boleh bawa bergaul, kat cni...adududhh..payah la kak..

    ReplyDelete
  11. kalau dpt jiran yg sepoting best kan, lg xbest bile dpt yg ambik kesempatan jek ,heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah..tak suka yg suka ambik kesempatan!

      Delete
  12. Untung kalu dapat jiran yg ok, kalu dapat yg asyik jaga tepi kain org ni alahaiiiii....sedeh

    ReplyDelete
  13. Kak zan pun ada jiran yg jadi best friend, kami sering berkongsi kisah suka dan duka dan paling menarik, kami berkongsi ibu mertua!
    Tertanya-tanya jugak makna melahai tu. Boleh buat semen kuiz ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan kz dapat biras yg cam tu... Jiran plk tu...he..he... Biras okje semua pendiam pendiam ...he..he..

      Delete
  14. Ha..ha...ramai yg tak tau melahai tu apa eh.... Okje reka sendiri kot...ha..ha... Alah .....lebih kurang bersembanglah... Bergurau...

    ReplyDelete
  15. wah. akak bekpes luar arini. hehe. syok tu makan tose. sedap

    ReplyDelete
  16. jiran hilang tak pa , geng blogger kan ada

    ReplyDelete
  17. amboi terus conquer parking lot kat umah yg kosong tu , hidup berjiran kena bertur sapa , biar kita mulakan dulu klu dia xnk bkwan biarkan. pe2 nnt bru sedar betapa penting nya jiran sebenarnya kan.

    ReplyDelete
  18. Hilang kawan sorang .......hehehhehehe
    Tapi tak per blog ada....

    ReplyDelete
  19. M ni kurang skit nak bertepek kat umah jiran...rasa x nak ganggu org..hu hu...

    ReplyDelete
  20. wah , baeknye , sampai boleh lepak kat kedai mamak , memg terbaek !

    ReplyDelete
  21. He..he... betul tu b. cik , biar jiran hilang jangan geng blogger hilang ek!

    Betul tu Ty....itu diantara hak-hak jiran tu yg patut kita penuhi...

    M, OKje pun kurang suka jugak menepek kat rumah jiran...kang satu keje tak menjadi, kalau sesekali ok kot!!!he...he..

    ReplyDelete
  22. agak2 hainom mesra tak pd jiran2..dikalangan blogger boleh tahan ramahtamahnya.he23x

    ReplyDelete
  23. MELAHAI TU KELUAR SESAME KE KAK ? XPAHAM GAK TU PERKATAAN NI .. HOHO

    ReplyDelete
  24. 1st time dengar perkataan melahai... tak tahu maksudnya apa...
    hidup berjiran kena ramah tamah... betul tak..?

    ReplyDelete
  25. mesti nt sunyi kan hihi. jiran kira yg sblm nie mmg best nak tukar2 mskan pun x kekok. tp jiran baru nie jenis yg miang nyampah je rasa huuuuu

    ReplyDelete