Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 28 June 2013

Menulis bukan kerana NAMA!

Tajuk kasi gempak aje......... tapi isi KOSONG! hehe....

Sebenarnya gini, tak de hujan, tak de ribut, tiba-tiba je BM~Relax Minda mintak maaf........
Mau mak tak terkejutkan...... Of course le TERKEZUTTT......  OKje ada buat salah ke ? Manalah tau,

"Marahkan anak, sindir menantu......"

OKje yang buat salah, nak bagi OKje sedar, konon-konon dia mintak maaf hehe........    ( maafkan 'kita'      ( pinjam word~ Myblogsantai)  kalau peribahasa tak berkaitan yeh! nak bagi sedap entri je...... hehe...)

Dalam hati, 'Awatlah pulak mamat sorang ni, mintak maaf bagai......demam ke apa......'
Cer tengok komen BM~Relax Minda ni........

beruang
Jenuh 'muhasabah diri' OKje semalam tau BM~Relax Minda,.... Mungkinkah pasal komen dia yang ini....... Dia kata OKje ganaz, takut mak kecik hati le tu, sebab tu dia MINTAK MAAF!......hehe....

Tangan yang menghayun buaian
Sejujurnya..... tak de benda yang nak disensitifkan pun BM, walaupun OKje ni pompuan tulen cuma agak ganas di situ, tapi OKje percaya, mak tetap ada kelembutannya ! hehe....

Biasalah tu kalau bergurau dan menyakat ketika melontarkan komen, tak jadi kudislah bagi OKje!...... Dah tentu, komen tu semua ada kaitan dengan entrikan....

'Kalau takut bermain ombak, jangan berumah di tepi pantai....'

Eh?.... apasal mak asyik berperibahasa bagai ni? Minggu Bahasa Malaysia ke apa ni? haha....    
Tapi tak salah pun meminta maaf, perkara baik, apa salahnyakan....... Nama pun manusia......
 OKje menulis pun bukan kerana NAMA! ......


48 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambung tulis. tadi tak sengaja padam..malas nak tulis semula ayat yg sama pulak..

      Kesimpulannya , happy ending, I like!!

      Delete
    2. Suspen jugak rupanya bila ada Bloggers yg padam komennya ...hehe

      Delete
  2. hehe..ok lah tu ..dia mintak maaf..maybe dia takut ok je kecik ati dgn kata2 dia..

    ReplyDelete
  3. Bgus la die mtk maaf walaupun akak tak trase kan

    ReplyDelete
  4. ooo..itu ke sebabnya...hehe..tak salah minta maaf..

    ReplyDelete
  5. Betul tu Kak..tak salah meminta maaf..demi kebaikan bersama..
    sy pun nak minta maaf lerr klu ada terkasar komen selama ni..hehe
    salam Jumaat Kak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun nak mintak maaf jugaklah dgn Atie kalau cenggitu!

      Delete
  6. Saya pakai main tulis jer....tapi taknak libatkan sapa2...semua hal sendiri! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kan Akmar.... Entri hal sendiri je

      Delete
  7. sejujurnya kdg2 ada gak tersentap pabila terbaca komen tp bukannya dari entri OKje...(alaaaaaaaaaaa dlm 0.000000001% jer dengan erti kata len, tiada apa yang nak diterasakan..)

    apa2pun kena positifkan minda, niat kitakan bergurau senda sesama rakan blogger, kalu takut nak kena komen kow2, baik tak yah wat entri bagai, iya dok???

    UApn nak minta maap jugop, maklum le mesej2 layang langsung tak berbalas, apatah lagi jika ada yg ter'dail' no. tepon tak berangkat, mohon maaf setulus ikhlas ala2 nak raya gitu...

    psssstt: OKje fhm tak celoteh UA kali ni sbb tuan punya yang mengarang sendiripn tak berapa nak faham... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... Fahammmm.... bukan guna bahasa jerman pun hehe... Setuju tu, alah setakat cuit cuit manja tu, jeling sebelah mata je, tak perasan pun terasa, ye dak?

      hehe cite lama tu.... No hallah!
      Dah tak bizi ke ni panjang betul komennya! Best!

      Delete
    2. sbb bizi + strees le UA jadi cenggini..itu yg pot pet ala2 JOYAH sebagai terapi minda bagi org yg tgh berserabut... kalu asik dok layan stress, makin serabut jadinya, kejapn makin tak menjadi..

      Delete
    3. hehe...ooo gitu pulak.... OKje boleh je layanzzz......

      Delete
    4. akak tercari2 gak komen BM yg terbaru kat sini, xder le pulop.. malu gamaknya, mklum le hampir 60% teman2 dok sebut2 nama beliau, jgn tersedak semasa makan udah le..

      Delete
    5. Betul tu UA....atenya teman duk menunggu jugak komen dia... tapi dop muncul muncul sejak siang....kemananya mamat tu gamaknya hehe

      Delete
  8. berbudi bahasa sungguh le Relax Minda tuu...ehe...blog dia semua entry tuk relax minda tuu...dia rasa bersalah kot,..komen dia tak relax minda...hhhhi... no hal lah saudara relax minda,...sis okje ni,...cool je orgnya kan...no hal benda remeh temeh kan beb.... ehe...

    betol tu,..kalau takut dipukul gelembang...ribut taufan buat apa nak berrumah tepi pantai...hihiihi...

    err...saya salah komen ker...maafkan saya juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu beb, baik orangnya BM tu.... Lu ada? Hehe

      Kan beb.... Wa ni cool je....dah biasa berentap! Hehe....

      Beb, dah topup ke ni.... Macam macam idea keluar hehe....

      Delete
  9. erks...simbolik sungguh tajuk tu..menulis bukan kerana nama...dah baca comment abang Bin Muhammad...rasanya... occay jer.. tak der pun nak sentap apa2...muahahaha...tapi takper... meminta maaf dan memaafkan adalah satu perbuatan terpuji dan mulia...tak salah pun... *_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Farah.... Okje agak je itu penyebabnya.... Dia tak kata pun hehe....

      Delete
  10. BM sangat berhemah orgnya sebab itu dia bimbang dinda terguris. Tapi kalau kanda dah faham sangat dinda punya style. Professional gitu eh... bukan puji ni tapi kanda dapat rasa dinda bukan jenis yg mudah masuk dlm hati punya...kan...kan...:)

    Ala... BM tak kan tak kenal adinda Kakzakie ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... ni yang sayang kentang kat kanda ni hehe....
      Yelah kanda .... kalau ada masuk dalam hati (general kes bukan kes ni) pun sekejap je kot.....kalau tak de langsung nampak bohong sangatkan kanda...nama pun manusia.... hehe

      Delete
  11. BM tu awal2 dah tau dia salah. walaupun bukan sengaja.
    nilai yang murni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak salahlah Syuk..tak de benda pun....ok jerr

      Delete
  12. ehh bagus la dia mintak maaf.. mungkin dia rasa tak senang hati kot2 akak ada terguris hati ke baca komen dia.. kalo deqla pun x ksh komen yg mcm tu.. apa nk disentapkan ye x.. tp tabik spring la dgn cara dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak gayanya baik budaknya tu Deqla hehe...

      Delete
  13. Hehe..okje..berperibahasa mcm karam singh walia...hehe:D

    ReplyDelete
  14. agaknya BM tu seseorang yg peka dgn perasaan org lain tapi tetiba dia terlajak kata, bguslah kalau semua blogger macam ni, berlapang dada dan saling bermaafan..bagus time2 ramadan nak menjelang ni mintak maaf sesama kita kan..:)-

    ReplyDelete
  15. Bagusnya BM tu, mulia orang yang meminta maaf ni.
    Hehe..seronok berperibahasa kan, bijak sungguh orang dulu2 menyusun kata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan UR....halus bahasa orang lama ni!

      Delete
  16. Wah sungguh perihatin si BM ni yek....siap minta maaf awal2 lagi takut orang lain terasa pulak.... :D

    ReplyDelete
  17. Suspen sungguh nak baca habis cerita ni..he..he ..Eh kita pun ada share sekali ke OKje..tq ya promote blog kita..nway..betul jugakkan kalau tiba-tiba org mintak maaf ni mesti tertanya-tanya kan..yalah kdg-kadang tak perasankan..bahasa ganas sikit-sikit tapi kita ok aje coz kita pun agak ganas..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. I like kalau jumpa geng ganas ganas ni Raudzah sebab spesis.... Hehe

      Delete
  18. Fitrah manusia Hainom... kekadang kita tak de niat pun komen itu menyinggung perasaan org lain... Akak pun nak minta maaf juge ... sebelum kita menyambut Ramadhan ni... suci-suci kanlah hati dan diri ini... ceh ceh. tak gitew :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kalau gitu saya pun jugaklah CH....mintak maaf hehe

      Delete
  19. kadang2 mungkin niat kite nak bergurau, ada org salah faham ke kan

    tp mmg gentleman la incik BM ni.

    dia minta maaf walaupun benda kecil je kan

    salute

    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sukalah BM tu....ada anak dara duk puji dia Zana hehe

      Delete
  20. ni nak tya jugak ni...ade tak komen PC yang buat OKje terasa...mintak maaflah ye klu ade....sebenarnya suka sakat menyakat si OKje...hahahaha;p
    sebab memang tahu dah okje tak marah...betul tak...bile ade gurau macam ni baru best kan!:)

    ReplyDelete
  21. nk bergurau dlm komen pun kadang takut terguris.manusia ni kan macam2 pesen.takut terasa hati kot,tak slh kan say sorry

    ReplyDelete
  22. susahnya blogging ni adalah bila pembaca tak dpt melihat riak muka si penulis... bila kita baca... kita akan baca dengan nada/intonasi kita... kalau kita tgh marah... dan kita baca entri tu dalam keadaan marah juga... dan begitulah sebaliknya...

    apa yang penting, kita kena positif atas setiap komen pembaca... sebab lain org lain cara penulisannya ye dak?

    ReplyDelete
  23. its good kan to say sorry once in a while, saya sendiri kadang2 lepas komen komen komen, then baru terlintas, "eh nnt lain pulak fahaman ni kang" yer la kita kan excited nak komen, mana nak fikir banyak2 kali. so kat sni, sempena nak ramadhan dah ni, saya pun nak minta maaf jugak la kat Okje and all kot2 ada komen saya yang terkasar bahasa termengguris jiwa. Maafkan saya yer okje.

    ReplyDelete
  24. goodlah kak..menulis bkn krana nama..:)

    ReplyDelete
  25. kalau macam tu cik pon nak mintak maaf lah...mane lah tahu ade terkasar bhaseeee keeee..kekekekkekke...buang tabiat jap :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....jangan cik...Ramadhan tinggal beberapa hari lagi ni hehe

      Delete
  26. Salam,
    Adoiyai...siap satu entri, patut le tak aman hujung minggu tadi, nak makan pun payah...asik tersedak je, hehe
    Kadang2 ikut hati jer bila komen, maklumlah excited sgt...bila dah publish baru terasa macam terlebih sudah...Mungkin OKjer tak kesah tapi orang lain kita tak tahu...maaflah jika saya bikin OKjer susah hati...
    Maaf semua ye...Semoga Ramadhan ini menjadi transformasi utk kita menjadi lebih baik.

    p/s: Terasa poyo ler pulak...segan :D

    ReplyDelete
  27. betul lah OKje, kadang2 tu takut je nak tinggalkan komen kat mana2 blogger
    takut nanti intonasi org membaca tu jadi salah paham..
    kalau ada terasa hati selama ni mintak mahap yer hehehe

    ReplyDelete