Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 22 January 2014

Rindu yang BUANG KAREN

Salam Rabu.....

Baru balik dari blog Oursimplegarden ........ menjengah dia anak beranak. Lama rasanya OKje tak ke sana, dah banyak cerita dia yang OKje tertinggal.....
Weyh..... mana yang belum kenal tu, kalau terasa nak belajar tanam sayur mayur, Pekebun Cilik di blognya, sedia memberi tunjuk ajar, kalau terasa nak belajar buat Roti Pratha yang mabeles lembut, Mem Besar dan Mem Kecik boleh aje membantu! So apa tunggu lagi? Moh le ke blognya!

Sorang lagi yang dah lama tak sempat OKje nak jengah tentunya  Si Cantik Manis.
Sedih dan rasa bersalah bila baca komen dia.....

"Happy new year Okje...lama dah tak nampak okje sejak dapat banyak port baru!!! on APARTMENT 2 bilik, Port  Dickson"

Alolo macam majuk je bunyinya...... Tak mo tak mo majuk...... nanti OKje cubit pipi awak yang comey tu kang! Nak? hehe....

health kompas
Sebenarnya setuju jugak dengan statement dia tu! Itulah manusiakan, tak de yang sempurna...... bila dah jumpa geng yang lebih sekepala, lebih sejiwa, lebih rancak gossipnya ( masyaallah ), geng lama ditinggalkan!
Tak bermaksud pun nak lupakan port yang lama walaupun dah dapat port baru tau..... hehe....
Yang lama tetap istimewa di hati I tau!!! Mana boleh lupa geng yang pernah bagi mak coklat dan kad raya suatu masa dulu!

Tapi betullah!!! OKje rasa pun sejak kebelakangan ni memang macam tak sempat nak menerjah semua blog korang. Kenapa yek?Adakah tanda tanda penuaan mak telah tiba ? huhu.....

Kadang tu teringat dalam kepala OKje ni tau, lama dah tak dengar cerita blogger ni, blogger tu, tapi banyaknya, teringat je lebih, hanya mampu rindu dalam ingatan tanpa diluahkan dengan perkataan.....  

Sepatah kata Wirda Amir kalau RINDU dengan geng bloggers kenalah datang baca entri depa dan komenkan..... kalau setakat cakap jer, tak de maknanya, tu rindu yang BUANG KAREN namanya ! hehe...  
 

49 comments:

  1. hehehe betul tu tpi kadang2 masa & keadaan membatasi KA lah okje

    ReplyDelete
  2. Ramai sgt Folower OKjer.. tu yang tak menang tangan nak terjah semua tuh kan~
    Zura yang geng tak bape nak ramai pon kadang2 x cukup jam nak terjah semua. tapi cuba yang terbaik utk terjah balik bila ade masa. :)

    ReplyDelete
  3. salam okje….ros setuju juga tu dgn fenomena rindu & rajuk. saya yg baru nak bertatih dlm blogging pun terasa juga mcm tu especially bila kita cuti rehat kjp, nak start blk tu punya la bercinta. BW pun mmg secara automatik terslow jadinya……pepepun kwn2 tu mmg tetap dihati cuma nak g jenguk sorang2 mmg amik masa. takpela….yg penting niat kita ada….kdg2 kalau chemistry ngam, rajuknya kejap je kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kita stop tak de entry dan bw..... confirm suram jer traffic Ros....itu biasalah dalam dunia blogging ni... hang tak datang blog ceq, ceq pun rehat dtg blog hang hehe...betul tu kengkawan sentiasa dihati!

      Delete
  4. Nak komen byk lg nie tp tak sempat ms lagi...tunggu yer..
    jgn ngumpat2 taw...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. faham....faham...hantar aidan sekolah yeh! hehe

      Delete
  5. daku jangan sekali2 kau lupakan tau!!.. hahaha mcm arahan je bunyiknya..
    apa2 pun ada yang baru, yang lama jangan dilupakann :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana nak boleh lupakan Cik Jah......Cik Jahkan kawan bergosip hehe

      Delete
  6. Biasalah kan Kak.. busy dgn kehidupan sehari2.. masa mmg terhad...kena lah saling memahami..hehe...

    ReplyDelete
  7. Hehehe ayat tak boleh blah hainom ni tau... ada ke RINDU buang karen... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..... saja nak suruh CH datang sini!

      Delete
  8. Kan dah ada kawan yg merajuk..hehehehehe.

    ReplyDelete
  9. Adat berblog tak semuanya dapat kita jejaki. Banyak mana pun masa kita tetap ada yg lebih utama dlm hidup seharian itu yg kadang tertinggal. Sama macam kanda juga..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum beb..
    wah dah ramai peminat..sekarang ni..ehe..baguslah..ramai kawan..
    tapi itulah...bukan semua kita boleh jelajah blog... terbantut tersekat tersepit dengan tugas tugas lain kan..hihi..apa apa pun..u still my first blog i nak baca.. keh keh keh... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah sangat tu......
      Tapi kalau betul....ni yang wa sayang sama lu ni,.... hehe

      Delete
  11. Bila berhenti berblog ...what next?..

    ReplyDelete
  12. Kadang2 tak sempat nak jengah..kadang2 dah masuk tapi tiba2 blur pulak tak tau nak komen apa..apapun TQ kat OKje selalu komen kat blog saya...saaaaayang OKje..he he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka baca cerita awak ZZ...sebab tu rindu kalau lama tak datang sana...

      Delete
  13. Saya yang tak ramai kengkawan alam maya ni pun semput nak mengejar inikan pulak OKje yang peramah dan ramai kawan ni. Tapi kadang-kadang bukan kita sengajakan, kalau boleh semua pun kita nak terjah. Menjaga hati katanya. Saya ni nak juga cari kawan-kawan baru yang lain tapi baru bw rumah kawan2 yang ada dah tak cukup masa nak cari kawan baru. Erghhh..nak tanya...nanti OKje 'terlupa' tak kat kita nih? Nak nangis siap-siap dulu....hehehe...jangan muntah dengan statement sayu ni pulak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah...mana boleh lupa geng sekapal haha....
      Betul tu MD....nak mencari kawan baru pun tak sempat....yang afdholnya nak settlekan bw kengkawn yg selalu dtg blog kita dulu....kasi jaga hati! hehe

      Delete
  14. eeee.. masa membatasi semuanya.. senang citer.. tak semua faham akan kita.. dan kita pun tak semua org yang kita faham akan dia.. amacam? terima dengan redho..

    ReplyDelete
  15. setuju sangat dgn statmn wirda amir tu...
    huahuahuaaaa...kan dah kene...

    ReplyDelete
  16. proses penuaan tu okje...hehehe...rasanya sbb masing2 sibuk dengan aktiviti harian...x sempat nak terjah semua blog...apa2 pun OKje sempoi...

    ReplyDelete
  17. salam...
    samalah kita, update blog sempat tapi nak terjah sorang2 mang amik masa gaklah... rasa cam tak cukup tgn pulak...hahaha

    ReplyDelete
  18. saya kalo ader masa memang hehari nak gi bw kenkawan nih...ikut keaadaan kalo membizi kita buat dulu nanti dah reda time rehat memang laju jek jengah kadang tak sempat nak komen jengah jek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang kerja katanya yeh Liz mmg membizi sesaja

      Delete
  19. sib baik UA xpunya ramai kenalan (mklm le org tak 'segelemer' org tu..), maka sempat le nak jenguk2 w/pun ke'bizi'an..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak perli lew tu....glemer apa ke bendanya...habuk pun tarak haha....

      Delete
  20. setuju dengan kakzakie...ikutkan hati mmg nak blogwalking tiap2 hari..sambil buat keje umah sambil jenguk blog sebelah dan sebelah..tu pon ada yg tertinggal hehe..dgn line tenet nya yg..hiss malas nak citer arr..apa2 pon dok tunggu juga cik mak kita ni tak muncul2 hehe :D
    tak rindu ke mak oii ...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tenet slow mmg sakit hati jer nak bwkan Roha.... banyak banyakkan bersabar je le....Rupanya dah banyak entri yg okje tertinggal kat blog awak yeh Roha...So malam tadi Okje dah kasi pulun...puas hati tak?Dah hilang rindu dah....hehe

      Delete
  21. bertuah Okje ramai kwn blogger yg syg Okje..
    untung sgt..

    ReplyDelete
  22. saya pun mcm tu la.. tak sempat nak terjah semua kengkawan.. kadang2 touch and go jer, tak sempat nak tinggal komen….

    ReplyDelete
  23. hey..perli kitaaaaa lah tu!!!.he..he..bukan merajuklah Okje...kita cuma ulang ayat Okje aje..nway kita fahamlah okje buzy macam yang lain-lain jugak.kita pun jarang jugak datang sini...so.jangan rasa bersalah k!!!!..000..0000 ya!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje ada cakap gitu yeh Raudzah...lupa dah...hehe.... maklum ajelah....

      Delete
  24. Menarik statement Wirda Amir tu... Tapi siapalah yg nak rindu kat badak air yg buruk ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish...adalah...... sapa kata tak de, badak air betina...... haha...jangan le rendah diri sangat.....

      Delete
  25. salam hainom ..
    baru berkesempatan singgah ..
    biasa la, outstation .. wlupun reko sibuk keperiyer pun ..
    ojoh lali mampir blog ku yor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Batir seng sak kapal ndi kenek lali..... hehe

      Delete
  26. Haha.. nak tumpang gelakkan Okje.. amboi glemer kawan kita ni, ada yg siap kecik hati lagi ya.. mmg patut pun, tgk bilangan followers dan komen di setiap entry pun tahu dah...

    tanda yang bagus ni Okje. Maksudnya ramai yg suka, minat dan prihatin dgn penulisan Okje.. sesungguhnya bukan mudah tu nak ada aura macam tu..

    mungkin dari segi yg terasa tu ... kenalah faham yg diaorang pun manusia yang mungkin sensitif bila berbicara hal kawan.. eh..macam yg saya tulis pasal murid bergaduh pasal orang yg dia berkawan tak nak kawan dgn dia lagi... masa tu saya pun ada juga rasa macam tu dgn kawan blog. Lwpas tu insafkan diiri, tak boleh paksa orang suka kita dgn apa yg kita ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cikgu Puan..... apalah sangat penulisan Okje yang kosong ni, tak de manfaatnya huhu...

      Delete
  27. Okje memang ramai peminat...tu yang ada sampai merajuk kat OKje sebab tak datang melawat blognya...hehe
    Aku ok jak kalau Okje datang jenguk seminggu sekali...sangat paham dengan kesibukkan Okje melayan peminat hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....alah sebenarnya awak tak rindu sama guekan Mia.....sebab tulah hang tak kisah okje tak datang pun haha....
      Yelah sangat layan peminat..... kemas rumah yg tunggang langgan ni ada hehe

      Delete
  28. bila akak nak datang blog cik nor?hihik

    ReplyDelete
  29. masuk sini jer mesti ayat saya melingkau macma ulau melaingaku atas pagau..mujur saya orang melakau haaaa..

    jom mai blog cinta plk heeee

    ReplyDelete
  30. Uitttt...hehehehe...memandai je sambung ayat teman ye....ehehehe....tak buang karen kalau merindu dlm diam smbil mendoakan tau okje...hehehehe...itu utk shbt yg tkde blog,yg ada kena dt jugak2...hehehe...

    Sypun dh mula tkde masa nak jalan2 ke blog kwn mcm dulu...proses penuaan tahap kritikal dh sy ni okje......line intenet plak tua tahap icu.....

    ReplyDelete
  31. sedang buat la ni kak okje.. hehe..

    ReplyDelete
  32. komen dia bunyik cam merajuk jer tu kak... huhuhu... agak2 akak merajuk x ngan deqla? dah lama x mari sini.. hari ni baru mari... hahaha.. tp deqla dah pun bgtau dlm entri sbbnya yer.. blog akak bkn berat pun.. pc deqla ni yg berat.. skng ni alhamdulillah dah ok ..risau buat hal blk jer..

    ReplyDelete
  33. statement beliau tu memang ada unsur terasa hati..tak baik tau ok je,habis madu seah jgn buang merata2.haha..mmg ssh nak puaskan hati semua org..untungnya ok je ramai peminat..kite ni takde sebulan pun takde yg rindu.hehe

    ReplyDelete