Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 17 September 2014

Bercuti kunyah PUCUK

Salam Rabu......

Orang sebok cuti sekolah, dia pun sebok nak bercuti jugak......
Orang sebok pi lah Penang pun ( pekena Nasi Kandaq Line Clear lew tu!! hehe.... ), Mak Jilap dapat bercuti kunyah pucuk pun dah best banget dah tau hehe.....

Dapat pulak kunyah kambing mbek.......mbek........

Mula mula orang tu eksyen tau...... Orang mana ? Orang tulah....... orang yang kepala dia tengah landing kat bahu orang yang pakai baju putih tu.....

Tak sukalah makan berat berat sangat memalam macam ni Pak Jilap oiiii.....

Sekali kunyah terus pejam mata........
Pergh!!!!!!! Mabeles!.... 

Kalah Nasi Arab Saba weyh! Agaknya lama tak pekena nasi ni kot, tu yang nikmat tak terkata tu.....
Kenapalah sedap sangat nasi ni yek ? Padahal kambing togel dengan kuah gitu jer pun....
 
Lupakan ajelah nak masak sendiri Assyifa Mustafa oi, mak gerenti, harus tak sama nikmatnya dengan makan orang hidang hehe....
  
Udah...... mak nak blogwalking pulak......

35 comments:

  1. Wow tgk pun tau sedap..hehehe..

    ReplyDelete
  2. patutlah sepi rupanya pergi bercuti...rindu tau tak dpat baca cerita kelakar hainom ...
    hui bertongkol2 kambing nya patut lah hainom langgar pantang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bercuti pun SI, cuma cuti masak jer semalam hehe.....
      Sedap SI kambing dia....lembut jer, bau pun tidak.....mmg sedap!

      Delete
  3. hahaha.. tapi nampak nasi tu memang buat lapar kak... adoii sedap tu... LD tak jumpa lah nasi arab... :(:(

    ReplyDelete
  4. Oh ho... patutlah senyap. Nak hadamkan makanan tu ambil masa juga tu. Banyak!

    Alahai, kita baru je nak tutup buku pasal nasi Arab tetiba ada pulak yang tukang tiup kipas kat telinga ni suh cuba lagi. Ni nak tanya sikit, kat mana ni dapat makan yang ohsem gini? Nak juga main letak-letak kepala kat bahu sambil tangan memicit-micit kat mana-manalah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...... perhatian..perhatian .....tangan tu terstop kat bahu sebelah leher jer tu....nasib tak terrayap kat mana mana hahaha....
      Tulah semalam bila tengok entri awak rupanya pasal Nasi Arab jugak...hihi tak sia sia jadi jiran sebelah.... napsu makan pun lebih kurang sama!
      Beb dekat Bandar Hussein Onn area Aeon Big tu.... Barada, sebaris dengan Restoren Upin Ipin yang dah tutup!

      Delete
  5. kita kambing kure sikit..
    enathlah.. susah sikit nk telan.. mcm boleh bau plk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugi weyh tak makan kamben....hari tu punya kamben tak bau langsung, kalau bau pun mak kan OK jer hehe...

      Delete
  6. ambik gambar dulu seblum mkn ye..anak2 .
    tak sabar nak mkn..jari sapa la yg montel2 tu

    ReplyDelete
  7. kambing mkn pucuk sihat jer ok jer cuma x nampak awet muda jer ... heh heh heh . amboi , menayang ayam banyak gitu ...

    ReplyDelete
  8. Kalau kanda memang lebih suka kambing dari daging lembu
    Kena pulak yg pandai memasak hmmm.... memang tak adalah nak diet bagai (tak pernah diet pun sebenarnya)..

    ReplyDelete
  9. amboihhh mcm kambin dah gayanya ngunyah pucuk.. hehehe
    besar betul pinggan nasik kambing nampaknya.. nasib baik tak kempunan.. dah katanya mula2 tak nak mkn kannn.. ha kau tak cukup! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi Cik Bedah.... siap lagi nak pekena mak nampak....hehe
      tulah Cik Bedah....malam tu makan nikmat sungguh ! Padahal kambin ngan nasi jer...sambal tomato dengan kuah kosong jer....Tapi serious beb ...rasa mcm nak makan lagi jer hihi

      Delete
  10. sedapnyer sedapnyer..apa2 pon sedap saje

    ReplyDelete
  11. tengok pun tau dah sedap..bergelimpangan ayam nya..erm..

    ReplyDelete
  12. Nampak sedap tu, makan kat mana ni?semua anak2 ada sekali meriahla makan tu ya.. syoknya cuti masak macam ni.. kalau hari2 pun bolehla gini ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Bandar Hussein Onn jer AN.... Barada
      Memang boleh jer kalau hari hari cuti masak AN...Mak suka aje hehe

      Delete
  13. zai yg tgk pon terlio lio dh ni...emmm...emmm...

    ReplyDelete
  14. aritu p penang, ingat nak makan lagi line clear tu
    tapi tak sempat sebab dah kekenyangan makan pesembur
    menangis sambil makan, mahal rupanya...hehe

    beso nampak hidangan tu
    puas dapat makan reramai. eh SA ada, cuti apa si bujang tu

    ReplyDelete
  15. erkkkkk naper komen pendek sgt ni?? (sambil tergaru kepala..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'alah.....nape komen pendik sangat? Sekentut jer hehe

      Delete
  16. amboi kemain melentok kepala tukang kunyah kambing tu..cmna nak diet camni..tp ok je ni takdelah gemuk..kecik je orgnya..apa salahnya klu mkn banyak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu kat gambar memang tak delah nampak sangat tembun PK sebab menyelit belakang laki pengunyah kamben hehe....cer tengok realiti......bulat lew haha....

      Delete
  17. perrrggghhhh gmbr yg first tu mmg maveles.... adeh lapoooooorrrr...!

    ReplyDelete
  18. uishhh dapnya kambeng! :D

    lapornya! haha

    ReplyDelete
  19. alahh ..
    manja ea karo seng lanang ..
    kuwi seng dhi omong ..
    a shoulder to cry on yorr

    ReplyDelete
  20. amboi manjanya main lentok-lentok bahu..tulah lain kali jangan eksyen..nanti boleh gi jogging kalau rasa menyesal makan berat-berat di malam hari..haha

    ReplyDelete
  21. Lapar plak tgk nasi arab tu kak.

    Saya klo buat pakai rempah dah siap tu jer kak. Sedap.

    ReplyDelete
  22. Buat akak terliur tengok Nasi Arab semangkuk gedabak tu Hainom... rasa macam nak cari nasi arab jugak lak kaedahnya :)

    ReplyDelete
  23. mak ai..besonya pinggan. dah macam nasi ambeng ni..

    ReplyDelete
  24. Amboix3 bukan main lentok okje kat bahu sominya...mentang2lah dah kena belanja nasi kambing setalam kihkihkih

    ReplyDelete
  25. wah,..tetiba jer perut berkeroncong bila tgk nasi beriani kambing akak..nak jugakkkk..:)

    ReplyDelete