Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 23 October 2014

Salam Khamis

Salam Khamis weyh....

Kita dah balik semalamlah Geng...... Ni ha..... baru nak sarapan, menyambil makan jejemput ikan bilis ..... Sedap weyh!! Lama tak makan, nikmat dia lain macam sungguh!

Haha.... tak denya pre Anniversary ke apa  Geng....... Bulan depan kan kuda kuda kita semuanya mintak sambung nyawa hihi..... so, faham cukuppppp! Geng.......tak maulah berjimba kat Cameron Highland time musim musim hujan gini? Takut mak tau?


Yelah Adey Manis...... memang hujan pun kat Port Dickson tu. Petang tu dapat kejap jer mandi pantai, boleh jer redah kalau ikutkan sebab memasing pun dah beso panjang, tapi tulah..... ada guruh dengan petir tu yang mak seram tu!..... Tak pasal pasal kang masuk Harian Metro!




Nurul nak phone no hotel tu yeh? OKje tak de pulak, yelah dia tak bagi pun resit, semalam..... Maafkan ajelah depa, Nurul, hotel baru katanya hehe..... Nurul google jer lah atas nama Langit Langi Port Dickson yeh ! Tapi hotel ni bukan mengadap pantai tau...... hotel ni mengadap jalan raya. Kalau nak berpantai kena berkeretalah.


Okaylah....... hari ni mak Jilap nak pulun bayar hutang korang pulak.....huhu 



50 comments:

  1. Haha. Itu dia Okje dah datang.. legalah dah abs exm anak2 dan dah g jalan2 tu ya.. dapat mandi laut puas la hati anak dara tu ya..

    Motif letak gamba sandal, beg dan monopod tu agaknya nak tunjuk yang seronok sangat dapat mandi laut ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yuhuuuuu.....belum habis lagi AN, minggu depan TLBD baru exam....dah ayahnya dpt cuti hari Selasa tu yg berjalan tu... Si TLBD sebok ngajak gi PD dari hari tu....nak mandi laut, dah dapat dah puaslah tu agaknya...
      Tak de motif pun gambo tu.....sajaaa....suka tgk gambo tu....mcm unik gitu haha

      Delete
  2. Salam perkenalan sis,,, sedapnya cucur bilis,,, lama dah tak makan

    ReplyDelete
  3. Anak dah habis peksa, makpak yang gi honeymoon. Camna ni OKje....

    Saya dah google nama hotel tu. Not badlah. Ada blogger yang tulis tentangnya sebelum ni. Anak-anak saya pun asal ada swimming pool udahlah. Eh, kita baru balik PD sepurnama yang lalu tapi tak sempat masuk blog pun cerita. Hihihi....

    Dah beberapa hari ni hujan bukan main lebat. Takutlah dengar petir guruh bagai. Saya memang takut bab-bab masuk Harian Metro ni. Lagilah bila tengok puting beliung kat Pandamaran tu, lagilah den seriau tahap tak mahu keluar rumah rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kira dah anak lum habis pekse ke apa.....janji mak pak dpt honeymonon haha....

      Si TLBD nak mandi pantai........ kita kurang suka weyh.....terbakar tau kulit mak yg sedia sawo ni huhu.....

      Tulah pasai..... masa nak gi pantai mula dtg tu dah mendung dah ada bunyi guruh jugak tp depa degil gak nak mandi, doa ajelah dlm hati, malas nak cakap banyak.....sudahnya dpt mandi kejap jer ptg tu.....esok pagi baru sambung lagi. Lecehlah hotel yg jauh pantai ni nak kena berkereta pulak.....tp apakan daya nak cari yg murah hihi ....

      Delete
  4. syok tu... jln2 di tepi pantai yg indahhhh...ku duduk seorang diri...suasana sepiiii heheheh ternyanyi lak

    yg gambar romantik2 ber2 tp pantai tu akak n cik abg ek? i likeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukanlah Dana.....Okje tak jejak pantai pun ptg tu malas hihi

      Delete
  5. apahal la Okje letak gambo payung tu..letak la gambo orang yang berhoneymoon tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mar ....payung pengganti orang yg berhoneymoon hihi

      Delete
  6. hurm..dah agak dah mesti hujan, tapi saja tak nak cakap semalam takut kak OKje marah i olls mulut masin...hihihi.musim-musim hujan ni saya berpiknik dalam rumah je.takpun kat shopping mall

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak is baik ok....tak suka marah hihi....Sal hujan petang jer, esoknya pagi pagi lagi kitaorang dah berdugong kat pantai lepas tu berdugong pulak kat pool

      Delete
  7. syoknya pi cuti2...

    adehhhh...cuti xdak cmna nk p cuti2

    ReplyDelete
  8. bersantai ditepian pantai rupanya keluar jilap ni yer..
    Sedapnya cucur ikan bilis.. terus rasa gambar cik bedah tu kejam.. hahaha
    Pre ke Pro ke.. tak kisah lah Cik Bedah.. janji bahagia.. kennn :D

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah cuaca t/hari ni kt CH cerah (ala2 kaji cuacalah pulak weyhhhh) tak tau le ptg nnt.. harap2 panas hingga ke petang, sian kt depa nak hirup udara 'taik ayam' kt sini, nnt tak kesampaian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cucuq udang, feveret hubby tu..

      Delete
    2. ** ikan bilis, ishhhh melalut tak tentu pasai....

      Delete
    3. haha....... Pokok teh tgh musim membaja ke geng?

      Delete
  10. dah musim hujan..
    kalau naik ke cameron tu, soheh duduk dlm bilik hotel layan sejuk sambil makan scone la...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah berscone bagai, Englishlah sangat tu DZ hihi....

      Delete
  11. Memang kena gayanya hujan2 mkn cucur bilis, tambah maveles pekene dgn air kopi..

    ReplyDelete
  12. cekodok ikan bilis tu saya suka masak
    tapi suka hak versi ranggup campur dengan kentang
    bebudak suka makan
    saya sedang cuba pahamkan motif kasut tu ditayangkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje dua dua pun suka YY tak kiralah jejemput versi apa pun hihi...
      Udah tak yah nak fikir pasal motip.....mmg tak de motip pun....saja suka suka haha

      Delete
  13. Salam Khamis OKje...Tengok cekodok bilis tu teringat masa kita kecil my mum selalu buatkan cekodok guna bilis yang fresh dari laut..besar-besar bilis dia sedap....

    ReplyDelete
  14. Tak sempat lagi CH nak bawa anak2 jalan2 .. cuma kakak jer baru habis exam UPSR.. yg dua orang tu minggu depan baru mula exam akhir tahun.. sesekali pekena cekodok bilis memang sedap hainom...

    ReplyDelete
  15. Bukan main okje bersantai ditepian pantai ... siap bawa payung lagi lah ye...

    ReplyDelete
  16. musim hujan kan bahaya betul nak ke pantai

    ReplyDelete
  17. Ala dinda kalau nak ke CH utk honeymoon memang baik apa.
    Hujan tak boleh jenjalan kat luar memerap dlm bilik ajelah jawabnya.
    Mana tahu balik honeymoon tahu-tahu TLBD nak dpt adik hihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish kanda ni saja tau...... dah tutup kilanglah hihi.....tak denya TLBD dapat adik lagi

      Delete
  18. boleh jadi duta hotel langit langi ni hainom....ramai suka rega yg murah dan cantek tu...
    cekodok bilis hmmm....sedapnya makan panas2 time2 hujan.cicah pulak dgn kuah asam pedas..lagilah ank2 akak semua ada ni,sekejap je licin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.....SI Langit Langi pun tak hingin nak ambik OKje jadi duta haha...

      Delete
  19. Mak aihhhh.. jemput2 ikan bilis tuh bagi terliur jer lah.
    kalo makan panas2 lawan air teh o.. pastu makan sambil tengok ujan kat luar..
    x sedo habes sepinggan!!!

    OKjer.. seram pulak tengok pantai dengan awan hitam gittu.
    tambah2 byk dgr berita orang kena panah petir.
    hati2 okeh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan zura makan panas panas sambil tengok TV jangan kan sepinggan sebesen pun habis tu haha..

      Delete
  20. X suke pi ch. Tinggi sgt. Pastu kat situ x de tmpt yg menarik pun. Jln raya pun sempit.

    ReplyDelete
  21. Sedapnya tgk jemput2 ikan bilis tu...heehe.. OKje nmpk cantik pulak pic yg payung tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke?....... cantik yeh....ambik pakai hp cap ayam jer haha

      Delete
  22. alhamdulillah.. selamat semuanya.. ^_^

    ReplyDelete
  23. Seronok berjalan pegi PD. Bila hari cuti memang best jalan-jalan tengok pantai.

    ReplyDelete
  24. Lepas sambung nyawa kuda2 tu pi berdua pulak la...baru best...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak budak sini mmg tak mau pernah kena tinggal DR....mereka jakun mak pak...

      Delete
  25. Sodapnya jemput-jemput ikan bilis tu. Esok pagi nak suruh bunda buat jemput2 udang popeye la...hihi

    ReplyDelete
  26. G cameron time cuaca xm'nentu cam xbest klu hjn kt sna lg sjukkn, pos sikit cucur bilis lapar la plak....';-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya sebab sejukkan Cik Na.... tapi yg tak bestnya tak dapat nak jalan

      Delete
  27. amboi , menayang jemput2 ikan bilis tu . dah lama tak buat tu . memang teringin nak makan ni weh . dah agak dah hotel baru ...

    ReplyDelete
  28. seronok ler leh jln2 hilamg stress semua ni kan okje

    ReplyDelete
  29. kannn ingt nak naik cameron minggu lepas. tapi break kereta tak berapa ok. dengan hujan nya lagi. takut nak panjat bukit tinggi2 huuuu

    ReplyDelete