Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 10 November 2014

Ibu ayah datang pun dah HAPPY dah....

Salam Isnin.....

Alhamdulillah...... mak selamat sampai rumah petang semalam daripada Suatu Tempat Itu lah sangat katanya haha..... Tak de maknanya mak ke Krabi wahai cik Aisy Nasiha....... mak ke Teronoh jer ..... Melawat anak bujang.

Hajat dihati pak Jilap nak bawak anak bujang bersnorkling kat Lumut. Hari tukan kami dah ke Port Dickson tanpa dia. So kali ni kononnya nak bawak dia berjalan pulaklah.

Mengikut hasil 'google an' pak Jilap, ada satu tempat snorkling kat Teluk Batik tu. tak jauh daripada Marina Theme Park. So, bukan main gigih lagilah pak Jilap berlatih pernafasan malam tu sebab nak bersnorkling esok pagi katanya. Siap tutup hidung, belajar ambik nafas ikut mulut lagi. Punyalah semangatnya.

OKje bertolak ke Lumut pagi Sabtu tu, so, malam tu macam biasalah, tidur kat homestay yang mak dah anggap macam rumah sendiri tu. Pagi tu sepanjang perjalanan hujan weyh!. Tapi tu semua tetap tak mematahkan semangat pak Jilap nak bersnorkling tau. Pusing punya pusing cari tempat snorkling tu, tetiba tempat ini yang kami jumpa! Konfius sekejap...... tempat ni masih beroperasi lagi ke dah lama tutup ni sebenarnya??? Cer cite sikit Tuan Tanah !......

*Sori gambar sudah terdelete!

Sudahnya mak selfie kat Pantai Teluk Batik ajelah........ Nak mandi, memanglah tak sesuai langsung, dengan hujannya, dengan angin kuatnya, ombak jangan cakaplah...... kang tak pasal pasal mak masuk Harian Metro, korang jugak yang sedih huhu....



Ohhhhh....... sowi korang, mak sedang di lamun cinta.......... kehkehkeh....... Sila tahan muntah yer Jiran!..... 


Ni namanya mak Jilap tengah gelak beso haha....... Entah apa yang digelakkan mak Jilap agaknya. Terasa hilang sudah kesucian mak masa ni tau. Ketawa macam nak terkeluar semua gigi hoho....


Udah,....... jom balik! Okay, bye!!!

    
* Terharu pulak bila anak bujang cakap..... 'Ibu ayah datang pun dah happy dah'...... macam nak meraung sambil guling guling jer rasanya hua....hua.....*


52 comments:

  1. lama dah tempat tu tutup kak..
    hepi la abang..selalu ajer mak ayah pegi melawat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa yer ke..... pernah gi situ ke Zee?
      Tak delah selalunya lawat abang la ni Zee..... pergi bila hati teringin jumpa anak....

      Delete
  2. WAH..SWEET COUPLE F THE YEAR..:)

    ReplyDelete
  3. Kenapa tak call dulu tempat tu dinda? Kesian en abe yg hampa nak gembirakan anak-bini. Tapi oklah niat utama pun nak melepas rindu dgn abang long tu. Dia pun happy bukan kerana nak bersnorkling tapi dapt jumpa mak-ayah dan adik-adik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah kanda..... si cik abe yang menggooglenya. Tahun bila punya entrilah agaknya dia tengok tu hihi....
      Betul tu kanda mereka tak kisah pun sebenarnya bersnorkling ke tidak, dapat jumpa pun dah ok kot, cuma biasalah ayahnya, kotnya dia yg lebih nak bersnorkling hihi

      Delete
  4. tak jadiklah snorkellingnya kak?ala, dapat dating-dating tepi pantai pun cukuplah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taklah....dah gitu ghuper tempatnya, seorang manusia pun tak de haha....
      Ha'a.... dapat selfie tepi pantai pun dah cukup tu kalau OKje hihi

      Delete
  5. mmg la, mak diakan...terkurung dlm bilik boring mak oi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Knor....hari tu kita tgk hostel dia pun naik bosan inikan depa yg duk dalam bilik tu hari hari

      Delete
  6. penah pi sekali teluk batik tp ... kawasan die cam kotor sikit la... tu pk tu kat mana nk snorkling nye ..hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan Eima...air dia tak delah jernih mana.... entah kat mana nak bersnorklingnya mak pun tak tau haha

      Delete
  7. anak anak memang seronok kalau tengok parents datang...tetiba teringat perasaan masa study dulu...hik hik hik...

    ReplyDelete
  8. wowwww!!! gambar last paling x menahan!!
    jeles pulak kita tengok..
    Nanti nak ajak Cinta bergambar camtu jugak lah. hahahaha
    harap2 My Anis pandai lah snap gambar mamapapa dia feluk2 camtuh. hahahaha

    bertuah anak bujang OKjer.. IbuAyah dia rajin datang jenguk. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...... ko hado? Nak tiru lew tu haha...... Ha nanti jangan lupa tunjuk yek!

      Delete
  9. kakak memang dah agak hainom ke Tronoh bila gitau satu tempat tu...tentunya happy anak bujang dpt jumpa family
    sian nya ....tak jadi snorkling lah pak jilap awak ya hainom...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gerak rasa otai mmg mantoplah SI hihi....tau jer OKje ke mana yer...

      Delete
  10. Betul tu Okje..mak abah datang dah cukup gembira..
    suka tengok Okjenyang awet muda.

    ReplyDelete
  11. teluk batik tu dekat dah dengan kampung saya..tak la dekat sangat..setengah jam je dah sampai kampung saya tu..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti jarang jugak pergi Teluk Batikkan....betul tak DR..... orang dekat dekat biasanya dah tak heran dah...

      Delete
  12. alahai... tp betul lah tu kak... amboi2 romantik2 betul org tu ber2,... jeles tau siap berpayung sama2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....jeles yeh....gi ambik payung sekarang Dana, suh Ayyan ambikkan gambo haha...

      Delete
  13. gambar bawah sekali tu emmang sweet giler
    confirm jiran sebelah jealous! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut dia jeles .....jangan main main laki dia punya penumbuk besar hulk hoho

      Delete
  14. Huhuhuhu I pun tersayhdu sama... untung anak2 okje dapat parents the Jilaps ni.

    Psttt kena telek gambo betul2, tak tau mana anak mana mak.... suwittttt sangat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awww.....
      Mak dah tentu yg gomoks tu MJ hihi

      Delete
  15. Amboi2 geng, romantiknya, maklumlah sempena menyambut bulan Ulangtahun ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tak de kena mengenalah dgn Anniversary tu geng.... Tahun ni Anniversary duk diam bawah katil jer sebab banyak duit nak pakai haha

      Delete
  16. saya dulu dtg teluk batik pun x mandi sbb ramai sgt org ... tapi rasanya x de aktiviti snorkling kat c 2 la hainom ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa pi hari tu tak ramai sangat Vee...tp cuma hujankan.... so malas nak mandi

      Delete
  17. Hahahaha.. kelakar lah hainomOkjer nih.. dari awal sampai abes kak kep sengih sengih baca.. hihihi

    ReplyDelete
  18. lawanya maknom ni
    bertuah dapat mak macam riko
    awet muda :)
    nyong orak pernah mareng teluk batik
    best tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mareng sediluklah Kak Tab..... embohlah best opo orak....Keneklah kot ......arek dolan dolan gambaran....hihi

      Delete
  19. salam hainom ...
    laaa.. kok orak snorkel ..
    yor kurang ngayah .. angger anak2 ku wes nyemplong mareng laut, snorkel ..
    orak keno ndelok gambarray suwi ..
    bojo wong .. hihi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udanlah kang....arek nyemplong kepriwei.... ombak ey pun kuat mbanget, wedik ndewek!
      Haha..... ndelok bojo ney wong mmg koyo kuwi, akeh setan ney, wagu pun weroh hey ayu....

      Delete
  20. hahahaha..so,mmg dah di tutup la eh tempat snorkeling tu?

    siap censored dgn lambang2 love lagikkkk...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerlah tu agaknya...dah tutup....
      Haha......tu bukan censored....tu kentut keluar Love hihi

      Delete
  21. jangan carik pasal berenang musim2 hujan ni akak oi... bahaya..
    jap jap jap.. gambar last tu poyo giler..
    mwahahahah.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet pulak bila tengok banyak kali.. eh dah kenapa mata ni!!

      Delete
  22. Gambar love tu macam nak cover tooott.
    Haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...mmg nak cover tooottt pun kasi sopan sikit hihi...

      Delete
  23. Replies
    1. Banyak kali gak kami duk homestay ni Nazeck....kalau gi Tronoh mesti duk sini. Rumah teres setingkat 3 bilik dan 3 aircond.... oklah.....dekat ngan Sri Iskandar

      Delete
  24. belum pernah lagi sampai teluk batik..hehehhe.. tapi best sangat tengok gambar happy family akak ni... :)

    ReplyDelete
  25. ohhh adik tetiba hakak pulak rasa sebak dengar cakap gitu sobssss. tapi memang betoi pun Okje bila dah beso dah kawen ni kan. mama papa datang pun hati kita dah cukup hepy.

    baru nak tanya Okje lokasi tempat snorkeling tu, sebab tak pernah tau walaupun dah 26 tahun lahir ni huuu. tengok tempat macam cantik lagi tak nampak macam kawasan tinggal.

    ReplyDelete
  26. Aduh, sungguh bagai dikata! Nak muntah kaler-kaler dah jiran ni tau tak ^_^ Ni nak tanya, apsal gambar last tu main pegang-pegang poket cam penyeluk saku je gayanya? Ahah, nak songlap duit PakJilap ler tu ....

    Mak, nak tahu tak... Teluk Batik ni Kak Ton tak pernah sampai lagi. Maklumlah Kak Ton lama sangat tinggal di obersi sampai terlupa tanah air sendiri. Huahaha....

    ReplyDelete
  27. aloh aloh aloh.. terlalu banyak adegan romantis kat entry ni..
    ehh kenapa cik jah tak tau pasal snokling tu nok?? nxt time nak pergi harus carik tempat tu.. mst sonok..

    ReplyDelete
  28. Tacing dengan ayat yang paling last tu ... terasa sangat dihargai oleh anak kan Okje ...

    ReplyDelete
  29. wrong timing yer okje tuh bersnorkerling ...takperlah byk lg aktiviti2 lain yg korang leh enjoy cm berpayung bersama smbil berpegngan tangan...hekhekhek....jgn mareee

    ReplyDelete
  30. mana satu mak..mana satu anak nih..nampak sebaya je..confius sudah :-)

    ReplyDelete
  31. Haha.. tak ke Krabi tapi g pantai juga., wa...bestnya. kami dah lama tak jejak mana2 pantai tau. Jeles ni tengok gambar korang berpeluk2 kat tepi pantai sambil gelak2 happy ni.. untung abang, ibu dan abah sokmo datang melawat.. hihi.. ops tak la sokmo kan, lepas mak pesan hari tu ... yelah..faham2.

    ReplyDelete