Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 23 December 2014

Kilauan Reunion

Salam Selasa......

Tahniah kepada anak anak mommies termasuk anak mak yang telah mendapat result PT3 semalam. Mana yang cemerlang sila lompat bintang sekarang hihi..... Kalau result biasa biasa, jalan itik ajelah weyh, kwek....kwek.... kwek....hihi....

Apa pun keputusannya, sebagai ibu, terimalah dengan redho dan gembira, itulah result terbaik yang Allah anugerahkan, yang selayaknya mereka dapat di atas usaha mereka. Tak cemerlang sekarang tak semestinya tak boleh berjaya akan datang. Tak payahlah nak sedih sedih sangat! Eh? Ni statement pujuk diri sendiri ke apa ni? hahaha......    

Dah tak payah fikir PT3lah mak, kita fikir SPM pulak lepas ni.....

Sabtu baru ni, OKje bereunion dengan geng seU. Awal awal lagi mak dah forward notification WA depa kat pak Jilap. Sebelum paknya ada program lain, baik mak caras dulu, tak gitu? haha....... Request for approval dan bajet sekali katanya hihi.....

Muka muka ni aje yang dapat datang. Inlah geng geng satu course mak dulu dulu, Diploma Kejuruteraan Awam, UTM berpuluh tahun yang lepas..... huhu.... Nampak sangatlah kilauannya kalau dah berpuluh tahun tu yek huhu......

Rasanya depa semua sambung degree lepas kerja setahun dua, orang yang kanan sekali jer gatei nak kawen dah haha......

Bab bab hang out dengan kengkawan ni, yang selalu joinnya, OKjelah. Sebab tulah menurun jugak kat anak anak agaknya hihi..... Tak sedar diri betul minah sorang ni yek, walaupun tak kerja! haha..... Eleh, takkan itu pun Pak Jilap nak berkira, kan korang, kira cincai upah mak Jilap gosok baju kerjalah. Ye dak!!......

Pak Jilap memang tak pernah join member member dia, tak taulah sebab apa, dia tak berapa suka bersosial kot mih... mih... mih.... Itulah pasal, mak malu you kalau selalu sangat berhang out dengan kengkawan mak ni hoho.....  


Kita orang ber hi tea kat Cititel Mid Valley. Yang tukang bookingnya kawan mak pakai tudung putih yang kanan hujung tu. Dah katanya bakal datin yang arrange, for surelah berhi tea kat hotel kan..... hihi..... Kalau bagi penganggur yang arrange, confirm kat food court Giant aje hihi......


Memang sangat rindu dengan koranglah....... geng! Yang pakai tudung merah bawah tu, OKje pernah duduk serumah masa zaman anak dara dulu. Yang dua orang tu memang tak pernah jumpa sejak habis belajar.

Rasa bersyukur sangat sebab Allah masih panjangkan umur kita dan dapat bergather gather cenggini! Terasa seronoknya bila dapat bersembang dan menatap wajah korang setelah lama tak berjumpa. Moga ukhwah kita akan berpanjangan sampai bila bila ye sahabat!..... 

Antara yang mak bedal hari tu!...... Rugi weyh kalau tak makan banyak, alang alang Pak Jilap dah bayokan RM53 henggit. La ni, terasa pulak ruginya tak rasa mee kari dengan salad hari tu huhu......

Mak tak makan nasi hokay!!! Terasa dah macam Onyeng pulak, makan lauk jer haha....




Tak cukup berwefie sambil makan, berwefie pulak lagi kat sebelah tangga sebelum berpisah.... Waitress hotel jadi mangsa tukang ambik gambo kami hehe....
                           
                             

Ohhhh........ of kozzzzz last sekali haruslah tempek gambo mak Jilap anak beranak, sebagai tanda terima kasih mak pada my beloved 'endut' yang pakai baju hitam tu ( lamanya tak guna perkataan ni! orang Johor jer tahu ni... ) yang sponsored Hi Tea mak hari tu dan sanggup menunggu sambil pusing pusing Mid Valley sementara tunggu mak berjimba dengan kengkawan .......

Terima kasih bie..... eh? bocor rahsia pulak hahahaha....














33 comments:

  1. kenapa saya rasa Okje paling muda eh..

    ReplyDelete
  2. Kakakku yang sentiasa awet muda... tipss sikittt... muahaha

    ReplyDelete
  3. endut..haha, lama tak guna perkataan tu.mana ada kilauan, semua nampak muda, tertutama sekali yang kahwin awal tu..hehe

    ReplyDelete
  4. kita pon klau suruh arrange kt food court je la...hik3

    ReplyDelete
  5. alhamdullah yelah byk lagi exam yg besar2 lps ni..
    jgn kenal erti putus harap..
    untunglah dpt berjimba2...

    ReplyDelete
  6. Mesti rasa rindu mcm nak nangis kan bila jumpa kengkawan lama.. :D

    ReplyDelete
  7. paling comel dan paling nampak muda..hehhehe

    ReplyDelete
  8. duk telek dlm gambo tu..Hainom yg paling awet muda..cayolah..hihi..
    anak Sura pon PT3..reda dgn keputusan semalam..huhu..

    ReplyDelete
  9. Hahahaha...lama gila wehh tak dengar perkataan ENDUT tu... :P
    Moga isteri Pak Jilap dapat Datin- ship soon, boleh la belanja makan kat Hilton..keh keh keh

    ReplyDelete
  10. hamboiiiii.. berjimba nampakkkk!!
    dh leh x ajak Pak Jilap skali. hahahaha
    sonok gak dpt jumpa kawan2 yg dh lama x jumpa kan.
    konfem banyak bende yg nak di gosipkan!

    walaupon hati terluka.. tapi tetap kena setuju.
    OKjer paling awetmuda dlm gambar tuh.
    jelesnyeeeee!!!

    ReplyDelete
  11. Bukan kilauan sebarang kilauan tau.
    Yg berkilau itulah yg kena dihargai. Banyak rahsia & ilmunya kena belajar:)

    ReplyDelete
  12. seronok suggh bergader2 macam ni okje... PT3 huhuhu. sian & sedih sgt bila anak2 kita yer jd bhn experiment ! tahniah utk AB ! Angah mengimpikan semua A's alih2 ada juga terselit2 yg non A's, nampak sgt kecewanyer dier, apalagi kita sebagai ibu bapa, walau Angah ttp dapat ke aliran sains kelas pertama tp sedih sbb ada rakan2 baik yg tak bersama, apapun ttp terus mendorong anak2 kan okje !

    ReplyDelete
  13. Alorrrrr geng, kita jeles lagi, ramai kawan2 puji geng muda jelita.

    urmmmm sebenarnya..... sebenarnya...... sebenarnya memang betul le tu, kitapun akui kejelitaan geng, patut le Pak Jilap sayang bangat...

    ReplyDelete
  14. akak yg nmpak awet muda... mcm adik badik je time gambar ngn anak2

    ReplyDelete
  15. Seronok nya jumpa kekawan lama ni hainom.. CH pun tak sempat nak upload cerita Reunion sekolah menengah itu hari...
    Sporting sudah pak jilap tu ye :)

    ReplyDelete
  16. salam hainom ...
    meriah nya reunion tu ..
    kabehan wedok yor .. orak enek lanang ker ..
    gambar paling nduwor, seng ngarep la ayu ..
    bulan lps pun aku pun ono reunion karo konco2 tingkatan 6,
    lebih 30 thn kuwi ..
    orong sempet ngawey entri nay

    ReplyDelete
  17. rasa muda kembali bila dpt gathering dgn geng belajar kan? hehee

    berendut..hahahaaa. dulu kat Johor mmg biasa guna perkataan endut tu!

    ReplyDelete
  18. mmg mak jilap yg ok je sepanjang masa - awet muda . puji terpaksa ... hak hak ... gelak saya bila sebut perkataan endut tu . selalunya mmg sebut ' pergi berendut lah tu " ... heheheee

    ReplyDelete
  19. makan..jangan tak makan..nampak sedap tu
    Syok kan..dapat jumpa kengkawan lama...

    ReplyDelete
  20. Seronok eh aku je yang malas nak bergather

    ReplyDelete
  21. Bestnya kan dapat jumpa dan gather ramai2

    ReplyDelete
  22. kak Okje nampak mudeeeeeeeee sangat

    ReplyDelete
  23. Betul ke ni geng sekapal Mak? Apsal Mak je nampak awet muda? Mak salah masuk group ke apa nih? Errkkk...tersilap statement, pengsan nanti kalau dia tahu kita puji dia. Mahu duaplohlapankali dia baca komen nih....

    Untung Mak walaupun buat kerja rumah untuk endut dan anak-anak, dapat upah berhang out siap ditaja lagi. Kita ni Mak walaupun boleh keluar duit sendiri, minta approval tak akan lepas Mak oiii... Ni yang rasa macam nak nangis bila mengenangkan nasib setelah dicompare-compare. Huaaaaaa.....

    Erkk, Mak! Perkataan endut tu masa kecik-kecik kita memang tak suka tau. Kalau kita berangan sikit je mesti arwah nenek kita kata ' Hah, berangan jerk! Dah ada endutlah tu. Kecik-kecik dah gatal!' Arrghhhh...nyampahlah perkataan tu!

    ReplyDelete
  24. alahai sporting husben akak.,..:)

    ReplyDelete
  25. sporting pak nya..sangup menunggu maknya berjimba dgn kengkawan heheheh

    ReplyDelete
  26. saya pun musykil ni, sungguh ke mereka seangkatan
    OKje nampak muda dari mereka
    ni kalau diorang baca komen, mau hangin agaknya...hehe
    saya tak pernah jumpa dah kawan belajar dulu lepas kahwin
    entah bila dapat peluang

    ReplyDelete
  27. serius okje nmpk muda antara yg lain2 tu.statement puji ikhlas ni tau.hehe

    mmg seronok dpt jumpa kawan2 lama bereunion macam ni..org laki ni mmg jarang nak hang out dengan kawan2 lama,ke depa depa ni mmg tak ramai kawan..sbb depa jenis tak rapat macam kita perempuan2 ni kot..en suami pun sama..ramai kawan..tp tak ramai yg rapat..kawan2 lama lagilah lost contact..kita perempuan ni je masih gather2 dengan kawan2 lama

    ReplyDelete
  28. Lama tak dengar perkataan " endut" OKje.
    Kalau KY pun arange tahap foodcourt aje ler..

    ReplyDelete
  29. Betulkah ni kawan2 okje masa belajar ... mcm tak percaya .. okje nampak sangat muda ... serius ni

    Jeles pula tengok okje selalu dpt peluang berjimba dgn kawan2 ..

    ReplyDelete
  30. akak Okje..boleh bg tips tak mcm mana nk nampak muda remaja..jeles tau...antara kawan2 reunion tu akak Okje nampak muda sgt dari dorang..no wonderlah pak Jilap syg :-)

    ReplyDelete
  31. Malas nk mengulang ayat lawooo tu kang Okje marah lagi.. faham2 sendiri jelah ya. Dah rezeki ya, alhamdulillah.. moga ceria dan lawo sokmo..

    ReplyDelete