Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 28 November 2012

The End!........

Wordless Wednesday?
OKje masih belum join lagi sebab masih banyak lagi idea nak bercerita ni! he...he.....

Sambung perjalanan OKje hari tu yeh...... sesiapa yg masih belum baca dan teringin nak baca 'perjalanan sebelumnya' boleh tengok entri ni.....

Dah dekat nak maghrib jugaklah OKje meninggalkan Kuala Terengganu, nasib baiklah, sepanjang jalan pantai menghala ke Kuantan ada peniaga duk membakar SATA..... tak mahu terlepas peluang,  beberapa kali jugak berhenti dan beli benda tu!

Sebelum meneruskan jalan yang masih jauh dan panjang tu, dan untuk mengelakkan berhenti -henti di pertengahan jalan, OKje berhenti makan dulu kat Pantai Kelulut.....    Udang memang besar-besar beb!!!... Puas makan!  OKje tak makan nasi, sebab dah kenyang belasah SATA dalam kereta! he..he... 



Dan pastinya........paling tak mo lepaskan peluang bila kat negeri ni......  mencuba
 'SOTONG GORENG TEPUNG 'GANU' 


Perghhh!!!! Memang sedap AKAKKKK makan DIKKKK....... jarang dapat kat KL ni!! Walaupun dah kenyang, bagi jolok masuk jugak......  he..he... takut rugi! ha..ha...

Dan.......  berakhirlah sudah cerita perjalanan OKje ke Pantai Timur........ walaupun hanya 2 hari tetapi cukup menyeronokkan dan menyumbangkan banyak entri dalam BLOG kesayangan OKje ni!!!!  Sukalah tuuuu...... dah habis, tak yah nak baca cite OKje lagikan!!! he..he...

THE END.....

27 comments:

  1. WAH WAH WAH .. BESHH KAN .. DEQ KALO G KAT PNTAI KELULUT TU .. COMPIRM MAKAN SATA .. SATA DIA BESHH .. HOHO .. MINUM AIR KEPALE .. MAKAN LAK SOTONG CELUP TEPUNG TEPI PANDAI TU .. BESHHHHH GILERRR .. ADE MASE T .. DTG LA LAGIK TAW :) HEHE

    ReplyDelete
  2. Sotong goreng tepung tu feberet kak zan.
    kak zan tak der entri jalan2 sebab tak der orang bawak jalan2 huhuhu...

    ReplyDelete
  3. wah sedapnya..minta sikit boleh...

    ReplyDelete
  4. Tulah Deq... macam nak gi bercutilah pulak bukan berjalan tau!!!!he..he.. nantilah tunggu rezeki turun dari langit!he..he.. nak gi setiu pulak!!apa yg best kat setiu tu Deq?

    He..he..Kak Zan... apa lagi bodek lebih hubby tu...

    Sangat sedap Cik Nor dan Anum

    ReplyDelete
  5. Bagus tu.. bagi idea kat kami yang tak ade kesempatan nak terjah pantai timur... menyebabkan di hati nie ada niat nak gi sana gak.. :D

    ReplyDelete
  6. wahhhhh jalan2 kat ganu lah dia...makan sata ngn sotong celup tepung lagi tuhh..mmg sodappppp lah kak. sana, depa mmg rajin masak benda2 ngn tepung nih. pengalaman duk jerteh 4 tahun...huhuh

    ReplyDelete
  7. baca entry sambil ttp mata takmo tengok udang tuu..err tertengok jugalah...sedak tuu..saya suka sangat udang ngan sotong...waaaaaaaaaaaaaa,,,..nasib baik tak menitik air liur..ish...

    ReplyDelete
  8. Kak..
    best nya coti2 akak ni...
    jauh berjalan, luas pandangan..makan pun pelbagai...
    kenyang je sentiasa ye...hehe..

    ReplyDelete
  9. tengah terfikir sotong kt rumah tue nk buat stong goreng tepung ke msak kicap. Okje la nie!!! grrrrrrr :p

    ReplyDelete
  10. mak aih , lapar CP dibuatnya :P

    CP suke sotong ! tapi kurg suke udg , law dha tingin , makan la , biasanya tak pown ...

    ReplyDelete
  11. laparnya tengok makanan tu, nak pergi makan dululah...

    ReplyDelete
  12. wah..sotong goreng tepung la..hehe..terliur tengok ni..=D

    ReplyDelete
  13. sambal udang tu pergh! tambah pulak sotong celup tepung mmg mabeles la

    ReplyDelete
  14. wah... sedapnya sotong celup tepung...

    ReplyDelete
  15. sedapnye due2 tuh,hehehe terliur lah

    ReplyDelete
  16. bestnye jln2....lama rasanye x g jalan2.... nk g terengganu gak la...huh

    ReplyDelete
  17. Hamboii, makan sakan nampak, terliur orang dsini, haha

    ReplyDelete
  18. Perut berdangdut dah ni tengok udang ngan sotong tu..sedapnya

    ReplyDelete
  19. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  20. Okje mmg menarikk nampak sotongggg tu..tapi nape ek okje bgtw klau dtg sne kena mkn ksotong goreng tepung dye??mmg special ke kat sne?

    ReplyDelete
  21. dengar cite nye sata ni memang sedap tapi tak pernah dapat merasa lagi.. sotong goreng tepung memang sedap sangat tapi bese order udang kot.. huu.. 2 ari janji have fun ye tak?

    ReplyDelete
  22. Mesti murah stong goreng kat sana yekkk.
    Melaka mahal ...

    ReplyDelete