Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 27 February 2014

Buat SAHABAT yang bernama 'LU'

Salam Khamis ......
Masa tengah drive balik dari menghantar anak dara 2 orang tu, tetiba pulak idea datang nak buat entri khas untuk seseorang...... Hehe...... memasing mesti dah perasankan terutama minah tu dan minah ni, tentu korang ingat OKje buat entri khas untuk korang.... mih..mih..mih....

Macamana OKje kenal dia? ( Sendiri tanya sendiri jawab le apa lagi! hehe....)
Dah nama pun blogger, walaupun hanya blogger picisan, sepatah kata Atie, tentunya kenal dia ni masa tengah awal awal berjinak jinak dalam dunia bloglah. Maklum le, masa tu tengah kemaruk berblogging katanya, semuanya nak diajak berkawan hehe.....

katakata.co
Segala-galanya bermula dari main teka -teki . Dah katanya rezeki OKje tertulis dapat minum teh Strobeyi dan Rempah Masak Hitam, kononya komen OKje hampir tepatlah, maka dapatlah mak hadiah. Dari situlah terus melarat-larat kami bertukar tukar alamat dan no HP! Dapat kat Mama Zir no HP, memang Mama Zir sakatlah hehe.... Pandai pulak awak meneka suara nenek kebayan ni yek! hehe....
Lebih terharu bila dia dedikasikan entri ni untuk OKje. Ohhhh...... terharu mak tau!! Rasa nak meraung jer kekdahnya! Tapi nasiblah Mama Zir masih waras!...

Seronok dapat bersahabat dengan awak Izan,  seorang insan yang sangat penyabar demi mengimpikan seorang zuriat, seorang mama yang penyayang kepada puteri yang bernama Mia, seorang isteri yang sentiasa mencintai suaminya. Bukan calang calang tau suaminya tu, sama standard dengan Chef Jo Masterchef hehe..... ( senang kerjalah orang tu! duk nganga mulut je hehe.... )

Hari berganti hari, bulan berganti bulan dan akhirnya tahun berganti tahun, walaupun OKje menyimpan alamat, menyimpan no telefon, tetapi rezeki untuk kita berjumpa masih belum diizinkan Allah. Tak apalah, Whatapps pun dah cukup merapatkan kita kan geng!

Dan tak berapa hari lagi dia akan meninggalkan bumi Klang. Pergi jauh nun di sana. Nampaknya semakin jauhlah jarak yang memisahkan kita beb......
 
Buat sahabat yang bernama 'LU'......
Perpisahan hari ini adalah pertemuan dihari esok. Kepergianmu hari ini adalah kedatangan mu dihari lain. Dan diantara perpisahan dan pertemuan pastinya ada kisah kisah indah kita yang tidak mungkin dapat kita lupakan....

Terima kasih Izan kerana sudi melayan OKje yang kadang kala tak berapa nak betul ni  hehe.... Terima kasih kerana sudi menjadi sahabat OKje, tiada hadiah berharga yang dapat OKje berikan sebagai kenang kenangan melainkan entri yang tak seberapa ini...  

credit google

53 comments:

  1. tu la seronok berblog ni kan okje...bukan setakat dpt share info atau cerita tapi dpt kawan lagi... lieya sendiri pun kawan2 baik lieya kenal dari berblog....sampai boleh bercuti same2 ke bandung... tak sangka .....

    ade jugak yg tak penah jumpa, tapi bile komen di blog mcm lame betul kenal...tu seronok tu....bukan setakan drop komen nak harapkan kunjungan balas jek ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul bagai dikata Lieya....kadang tu bersahabat di alamaya lagi senang dan akrab....Tak yah nak contact secara direct dan tak yah nak risau riak muka ...hehe....

      Delete
  2. uwaaa.... mesti terharu Kak Izan bila baca N3 ni... erm, tulah kan Kak...kekadang persahabatan alam maya ni lebih rapat & mesra walaupun tak pernah bersua... apa pun, entry-entry akak sllu buat atie tersenyum....bila datang kesini msti senyum2 sndiri....hahaha..best lah Kak Hainom! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malu mak tau! hehe.....
      Terima kasih Atie..... suka OKje kalau Atie boleh tersenyum dan happy dengan entri Okje yg tah pape ni hehe

      Delete
  3. Eh, eh, apasal pulak 'tersauk' sama nih? Takda kena mengena langsung. Wah, sesajalah tu nak bagi hangat hati nih....

    Erhmmm, kita belum pernah berkenalan dengan blogger nan satu ni walaupun rajin nampak namanya... nantilah kita skodeng bila ada masa....

    Nikmatkan OKje dapat berkenalan di alam maya nih. Enjoy habis pulak rasanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....kita mmg suka menyauk dan menghangatkan suasana! Boleh gitu? hehe....
      Memang nikmatnya tak terkata MD.....enjoy !

      Delete
  4. Memang seronok bila adar kenkawan alam maya nih..tsmbah dapat kawan yg happy n ceria sokmo cam ok jernih...best tau...

    ReplyDelete
  5. Kak Izan belum baca lagi ni, kalau baca mesti dia terharu
    saya pun walau duduk dekat Klang tak pernah berkesempatan jumpa Kak Izan
    ni nak pindah dah pula, memang tak dapatlah dah

    tapi betullah, dekat alam maya lebih rapat persahabatan tu
    moga kekal tali ikatan persahabatan tu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia bizi tu YY.... Dia dah baca cuma tak sempat komen katanya....hehe

      Delete
  6. sat tarik ingus jap..meleleh pulak dah..terharu baca penghargan buat seorang yg bernama ' LU ' @ izan..patut lah adik mia nak pindah sekolah gupernyer mama dier yg nak pindah umah..

    takpo la mak oii aq kan ada buat pencetus amarah muh tu..takyoh segan takyoh malu mai sini jadi friend forever aq pulak..because aq pon guper lebih kurang selalu tak berapa nak betul jugak nak2 if meroyan tak dapat mandi sebelum fajar haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..........
      Ha? Hari ni camne ? meroyan ke idak....Sonyap jer tu.....hehe
      Muh tak yah susoh susoh nak offer, kawe sendiri dengan muka tak malunya tumpang menempek dengan muh.....maklum le lebih kurang je kepala tu hehe

      Delete
  7. uhukkk...uhukkkk.....petik 'minah ne' pulak...uhukuhukk....
    best kan dapat ramai kenalan dalam alam maya ne..lebih selesa kita sembang2...sakat2...sebab sume otak gila2..hihihihui...cik pon suke sakat kak ok je...sebab kak ok je...okkkkkk jerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....sumeee okkk...layan jerrrrrrrrrr..kan kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg OK jerrrrrrrr..... tp ada kalanya KO jugak Cik.... hehe

      Delete
  8. tuan badan dah baca lom entri ni.. mesti terharu tahap meleleh air hidung dia nanti kan..hahahahhaa... kenal sgt ngan dia ni...mmg terbaiikk.. antara geng GSF yg masih tegar.. yg lain2 entah.. ramai dah pegi bertapa kot! kohkoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan badan ah baca cuma tak sempat nak komen katanya....
      Korang ada geng GSF yeh....ni mesti masa awal awal kewujudan ni...

      Delete
  9. akak berblog ni lah dpt brtemu smula sahabat karib brpuluh thun x jumpa ,kini menyambung siraturahim di alam maya.moga prsahabatn alam maya hainom dan izan terus brkekaln.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu SI...kalau dilihat dari segi kebaikan bermedia sosial ni....itulah kebaikannya dapat mempertemukan sahabat lama yg telah lama terputus

      Delete
  10. Sweetnye entry ni.. rasa sayu pun ade.. semoga berkekalan hubungan persahabatan itu ye

    ReplyDelete
  11. sura pulak terharu bila baca n3 khas ni...seronok dapat kawan yg baik2 di alam blog..

    ReplyDelete
  12. lama2 bc blog.. kita rasa mcm kenal je. mcm member2.

    support each other

    ReplyDelete
  13. sahabat alamm maya memang susah nak di cari dan paling susah nak di bunag begitu saja. kan kak okje hihi :D

    ReplyDelete
  14. tu la.. dah nak berangkat sudah.
    nasib le dekat dgn kg MiL .hihi.
    in shaa Alah boleh berjumpa di sana.
    dikl tak pernah bertemu pong.. huhu

    hanya rempah masak hitam melekat dihati..
    smga perjalanan mamamia dipermudahkan.aamiin

    ReplyDelete
  15. Tu lah indahnya persahabatan di alam maya ni kan Hainom... :)

    ReplyDelete
  16. bertuahnyer jadi sahabat okjer.. semoga ikatan persahabatan korang kekal selamanya..
    Lu dan gua kerni...

    ReplyDelete
  17. friends forever singgah sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tabur beras kunyit nih friend forever nan sorang ni datang ! hehe

      Delete
  18. wpun pergi jauh , alam maya tetap tak dapat memisahkan ... insha Allah .

    ReplyDelete
  19. sempat lagi tu kalau nak jumpa izan,
    mesti izan terharu bila baca entry ni..
    memang tacing,
    tak jadi nak bermih3 kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tacing tacing pun.....mih mih mih tetap jugak haha.

      Delete
  20. Indahnya bersahabat kerana Allah...

    ReplyDelete
  21. Sayu hati bc entry ni.adat pertemuan. .mesti ada perpisahan.semoga persahabatan bpanjangan walau bjauhan

    ReplyDelete
  22. Baru tahu kak izan nak pindah. Saya harap mia mudah sesuaikan diri di tempat baru. Perpisahan dwngan kawan baik mmg sedih.. kita doakan yg terbaik buat kak izan ni bila dah pindah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan AN....moga segala galanya baik aje...

      Delete
  23. salam okje..
    agak lama jugak UAA tak berkunjung kan..rs rindu lak nak bc coretan okje ngan cerita zirafahnya.heheh..thanks lah sbb sudi singgah umah kite..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah.....dah bizi katanya..nk buat camne...redho ajelah hehe...

      Delete
  24. ASsalamualaikum
    beb.. kite nak nagis beb baca
    beb.. kite pon suke kawan ngan lu beb
    beb.. nanti tlg tgk klang.. wa dh dpt kawasan baru..:p
    beb.. sambung kat wasap le nnt.. ehe..
    beb.. tq
    beb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam beb...
      Akhirnya lu sampai jugak beb...
      Tq beb...nampaknya bertambahlah jajahan wa....yahoooo!! Hehe....

      Delete
  25. Terharunya baca entri khas untuk sahabat yang belum pernah jumpa....
    Sapa yang tak suka berkunjung kat sini, Mak Zirafah yang sangat peramah, tetap awet muda walaupun sudah anak dara dan teruna....:D
    Semoga persahabatan kekal selamanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....tq Mia....
      Tak de awet mudanya Mia....cer tengok live...mcm nenek kebayan hehe...

      Delete
  26. Untung lah izan ada entry khas utk dia. SMoga perpindahan izan kat sana dipermudahkan olehNYA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah Fiza....moga dia selesa disana...

      Delete
  27. mesti izan pun bangga ada kawan seperti okje….jarak bkn pemisah kalau hati dah bercantum rapat. chewah!!!aku pun dah pandai bermadah sejak kenal okje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....hang dah menjangkit jiwang pulak yeh Ros....

      Delete
  28. ohh nmpk rapat benarok je dengan kak zan mama mia tu..untunglah dpt rempah mask hitam free..lepas tu sambung bersahabat dialam maya..seronok blogging ni kan..macam dh kenal lama je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul PK...mmg seronok berblogging ni dpt kawan....walaupun okje kehilangan member ofis tp Allah gantikan dgn member alamaya....tq Allah!

      Delete
  29. betul lah akk,,kwn2 blog ni memg happening, seronok,,kdg2 mengalahkan kwn2 yg sedia ade kt luar tu,hiihhi

    ReplyDelete
  30. huhuhu terharu baca entri ni... (perasan OKje tulis entri ni tuk saya...) hahah...
    tak pe la.. jarak bukan alasan utk silaturrahim diputuskan... makin jauh makin rapat... insyaAllah...

    ReplyDelete
  31. semoga dipanjangkan ukhwah Okje dengan MamaMia amin ;)

    ReplyDelete
  32. bes ada kawan rapat di alam maya...salam peluk cium di alam maya jer...insyaAllah..panjang umo...boleh la Okje n izan berjumpa

    ReplyDelete