Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 27 May 2015

Mee Tarik jadi Spaghetti

Salam Rabu ....

Sorrylah yeh......mak belum sempat melawat kawasan korang lagi. Jap lagi ek.....nak sudahkan entri ni.......

Kejadian ni masa SA cuti hari tu. Makan Pizza San Fransisco kat Bangi. Pak Jilap macam nak try Mee Tarik yang baru bukak kat Bangi tu, tapi si SA tak berapa suka mee, kesianlah pulak kat dia. Kang mak laki bini pulak yang enjoy tak hengat dunia makan Mee Tarik hihi.....

Ada yang pernah try makan Mee Tarik tu?? Sedap ke tak?

Well, minuman pilihan mak tentulah Green Tea panas.... nak menjaga keawetan katanya haha......
Sebenarnya cari minuman yang paling murah.......saved sikit! Kesian tau laki mak bayar mahal....

OKje ambik Bolognesse Meatball Spaghetti, TLBD, Lasagna Ayam, SA ngan Angry Bird, share Pizza, Pak Jilap biasalah, berkambing sajalah dia, Spaghetti Kamben, boleh tahan jugak rasa dia weyh....


Anak anak yang semakin membesar, semakin macam macam jugak perangainya ....








Friday, 15 May 2015

Sama, tapi tak serupa

Salam Jumaat penuh barokah.....
Hari ni Pak Jilap cuti, esok nak hantar SA balik. Eh? Apa kena mengenanya? Memang tak de kena mengena, saja peramah haha......
Terkenang zaman anak anak kecik suatu masa dulu..... 
Dua dua gambar diambik di Genting Highland. Hajat dihati nak ambik gambar kat tempat yang sama, pose yang sama macam dalam gambar lama tu, tapi apa kan daya, tempat tak dapat dikesan, tetiba hilang ingatan haha... 


Sama tapi tak serupa.....

Cepatnya masa berlalu.....
Tak perasan mereka semua dah besar panjang rupanya. Tapi mak...... semakin dimamah usia huhu.... Begitulah putaran alam, yang kecik akan membesar, yang muda akan tua, yang hidup akan mati.

Syukur alhamdulilah, masih diberi peluang melihat mereka membesar. Moga kau menjadi anak anak yang soleh dan solehah duhai anak anakku....

Monday, 11 May 2015

Kek Berger

Salam Isnin sahabat.....

Amboiiii  Sarapan nasi lemak pagi ni nampakkkk..... Kecut ayaq liur mak tau....
Mak sarapan roti kacang merah jerrr.....
Hari Sabtu hari tu balik kampung lagi. Pak sedara Pak Jilap punya anak kawen. Tapi kali ni balik hari jer. Budak budak pun tak ikut. Yang sorang ada tuition, yang sorang, sekolah. Nasiblah  si SA masih cuti lagi, bolehlah harap hantar ambik adik adik dia....
Tak ambik gambar pun, takkanlah mak nak hover pulakkannnnn.......Takut mak, korang marah hihi....
Cuma mak tertarik dengan Kek Berger ni....



Jakunlah sekejap katanya...... Tak pernah jumpa weyh!!...... Yelah kan..... asyik makan kek jer, sesekali tukar berger pun sodap gak! Maklumlah...... Tuan rumah Tokey Kebab.....

Korang pernah jumpa??

Thursday, 7 May 2015

Makcik Pink

Salam Khamis......

Salam kasih sayang buat sahabat alamaya yang dirindui......
Hari ni mak bersiaran terus dari laptop si SA. Best weyh., laju jer berdezup dezup, maklumlah benda baru, semuanya pun tip top! Sebab tuannya tak de, tulah mak boleh pinjam sekejap, kalau tidak, tak de chance langsung.

Cerita balik kampung hari tu, macam biasalah, dah katanya pergi kenduri kawenkan, makanya mak. kenyang makan nasi minyak ajelah. Kebetulan pulak kateringnya orang yang sama. Huh..... hadap ajelah walau lauk yang sama. Rezeki, alhamdulilah......

Meh nak tempek gambar, baju mak sedondon dengan pelamin pengantin hihi..... Pink karer gitu.... Ni rumah kedua sebenarnya, rumah makcik Pak Jilap sebelah mak dia.

Ececeh...... bukan main lagikan Pengantin Kilauan tu..... berkejar kejaran pulak kat depan pantin, candid ko hikhik....


Gambar bawah ni rumah pertama sebenarnya, rumah pakcik dia belah mak dia jugak. Nasiblah rumah memasing sejalan, hala ke Batu Pahat tu ha.


Adoiiiii......
Sebenarnya hari ni mak nak cerita pasal Roti Canai yang mak buat semalam. Yelah mak buat sendiri uli sendiri....Tak percaya??? Ingat mak apa ha? hihi....

Terliur dengan Roti Puri Puan Kutulah ni, tapi udah terlanjur pulak cerita pasal Kakak Pink pulak.



Eh! Kakak Pink pulak.... Makcik Pink..... Kang ada pulak orang yang marah, terutama Jiran Sebelah mak tu.....ngeee...

Layan ajelah .....Makcik Pink pun Makcik Pinklah .....

Wednesday, 6 May 2015

Encik Mimpi

Salam Rabu geng......

Sawan malas mak sudah bermaharajalela nampaknya. Mohon korang buat buat rindu dengan mak walaupun hakikatnya tidak ! hihi.....
Udah....... tempek Encik Mimpi sekeping sebagai pengganti Mak Mimpi. Mak nak sambung mimpi nih!....