Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 24 December 2014

Pagi ni dan Nandos malam tadi

Salam Rabu maks!.....

Hari ni tak boleh berjimba sangat dengan korang, endut mak cuti tu....... So, sementara endut mak ala ala thinking kat kerusi malas tu hehe.... ( eleh, sure terbobok tu... ) baik mak taip laju laju hoho...... Shhhhh, jangan bising nanti terjaga, susah mak nak menaip tau!.

Mak sebenarnya baru balik brisk walking kat tepi tasik katanya. Maklumlah umur dah kilauan ni, kena lah keluarkan peluh sedikit sebanyak. Asyik keluar peluh celah jari jer, mana sihat hihi...... Kali ni malas nak merempit, mak naik ferari jer....






















Lepas tu pekena soto semangkok dengan bergedil seketul. Pak Jilap mee goreng dengan telur mata, anak anak bungkuskan roti telur sudah!

Tu kisah pagi ni, malam tadi lain pulak kisahnya.....

Malam tadi mak makan kat Nandos.  Rasanya kali terakhir OKje makan Nandos ni,  masa budak budak ni kecik kot, si TLBD pun rasanya belum ada lagi. So memang dah tersangat lamalah tak makan ayam Nandos ni sehinggalah malam tadi. Tambah teringin bila Nandos ada bukak cawangan dia kat shoplot area rumah. Nampak penuh sokmo orang datang kalau lalu depan restoren dia ni.



Ambik combo untuk 4 orang terus. Senang tak payah berebut ayam! hihi......
Termasuk 2 mangkuk mushroom sup, ada 4 side dishes, 1 pinggan salad, 4 gelas soft drinks atau ice lemon tea dan coklat brownise. Harga RM95 henggit tak termasuk tax.




Ni, kira macam celebrate le ni, celebrate budak yang dah dapat result PT3! Abaikan jer resultnya berapa pun haha.....Ibu tetap berbangga dengan anak anak ibu! Semoga adik dapat semangat baru ye! Hidup adik! Hidup adik!....

Ok, berbalik pada rasa Nandos ni.......pada pandangan mak, endut mak dan anak anak mak, kami macam kurang suka. Sebabnya, ayam dia terlampau garing, sos dia masyallah, terlampau masam dan masin. Rasanya sedap lagi Kenny Rogers kot.....

Tapi lidah orangkan lain lain....... Tak try, maka tak tau! So silalah cuba, manalah tau korang suka.....

Untuk combo yang  OKje pilih malam tadi, kitaorang dapat monopod! Eh, macam tau tau jer yek hihi



Tuesday, 23 December 2014

Kilauan Reunion

Salam Selasa......

Tahniah kepada anak anak mommies termasuk anak mak yang telah mendapat result PT3 semalam. Mana yang cemerlang sila lompat bintang sekarang hihi..... Kalau result biasa biasa, jalan itik ajelah weyh, kwek....kwek.... kwek....hihi....

Apa pun keputusannya, sebagai ibu, terimalah dengan redho dan gembira, itulah result terbaik yang Allah anugerahkan, yang selayaknya mereka dapat di atas usaha mereka. Tak cemerlang sekarang tak semestinya tak boleh berjaya akan datang. Tak payahlah nak sedih sedih sangat! Eh? Ni statement pujuk diri sendiri ke apa ni? hahaha......    

Dah tak payah fikir PT3lah mak, kita fikir SPM pulak lepas ni.....

Sabtu baru ni, OKje bereunion dengan geng seU. Awal awal lagi mak dah forward notification WA depa kat pak Jilap. Sebelum paknya ada program lain, baik mak caras dulu, tak gitu? haha....... Request for approval dan bajet sekali katanya hihi.....

Muka muka ni aje yang dapat datang. Inlah geng geng satu course mak dulu dulu, Diploma Kejuruteraan Awam, UTM berpuluh tahun yang lepas..... huhu.... Nampak sangatlah kilauannya kalau dah berpuluh tahun tu yek huhu......

Rasanya depa semua sambung degree lepas kerja setahun dua, orang yang kanan sekali jer gatei nak kawen dah haha......

Bab bab hang out dengan kengkawan ni, yang selalu joinnya, OKjelah. Sebab tulah menurun jugak kat anak anak agaknya hihi..... Tak sedar diri betul minah sorang ni yek, walaupun tak kerja! haha..... Eleh, takkan itu pun Pak Jilap nak berkira, kan korang, kira cincai upah mak Jilap gosok baju kerjalah. Ye dak!!......

Pak Jilap memang tak pernah join member member dia, tak taulah sebab apa, dia tak berapa suka bersosial kot mih... mih... mih.... Itulah pasal, mak malu you kalau selalu sangat berhang out dengan kengkawan mak ni hoho.....  


Kita orang ber hi tea kat Cititel Mid Valley. Yang tukang bookingnya kawan mak pakai tudung putih yang kanan hujung tu. Dah katanya bakal datin yang arrange, for surelah berhi tea kat hotel kan..... hihi..... Kalau bagi penganggur yang arrange, confirm kat food court Giant aje hihi......


Memang sangat rindu dengan koranglah....... geng! Yang pakai tudung merah bawah tu, OKje pernah duduk serumah masa zaman anak dara dulu. Yang dua orang tu memang tak pernah jumpa sejak habis belajar.

Rasa bersyukur sangat sebab Allah masih panjangkan umur kita dan dapat bergather gather cenggini! Terasa seronoknya bila dapat bersembang dan menatap wajah korang setelah lama tak berjumpa. Moga ukhwah kita akan berpanjangan sampai bila bila ye sahabat!..... 

Antara yang mak bedal hari tu!...... Rugi weyh kalau tak makan banyak, alang alang Pak Jilap dah bayokan RM53 henggit. La ni, terasa pulak ruginya tak rasa mee kari dengan salad hari tu huhu......

Mak tak makan nasi hokay!!! Terasa dah macam Onyeng pulak, makan lauk jer haha....




Tak cukup berwefie sambil makan, berwefie pulak lagi kat sebelah tangga sebelum berpisah.... Waitress hotel jadi mangsa tukang ambik gambo kami hehe....
                           
                             

Ohhhh........ of kozzzzz last sekali haruslah tempek gambo mak Jilap anak beranak, sebagai tanda terima kasih mak pada my beloved 'endut' yang pakai baju hitam tu ( lamanya tak guna perkataan ni! orang Johor jer tahu ni... ) yang sponsored Hi Tea mak hari tu dan sanggup menunggu sambil pusing pusing Mid Valley sementara tunggu mak berjimba dengan kengkawan .......

Terima kasih bie..... eh? bocor rahsia pulak hahahaha....














Monday, 22 December 2014

Pasangan Rempit Kilauan


Salam Isnin......

Entah mimpi apa Pak Jilap malam tu agaknya, tetiba ajak mak bercanda kat tasik pagi semalam. Alah, tasik kat kawasan perumahan jer. Dulu, zaman anak anak kecik, boleh kata setiap hujung minggu, mesti datang sini. Selain tengok ikan yang banyak dalam tasik tu, dah tentulah mereka nak main kat tapak permainan ni. Masih terbayang lagi depa berebut main buai kat sini. Huhu.....

Alahai...... cepatnya masa berlalu! Terasa diri dah semakin kilauan pulak huhu.....






















Lepas bercanda 5 round keliling tasik, pergi merempit keliling taman pulak........
Sila fokus kabus kat belakang tu yeh korang, jeling sikit jer kat pasangan rempit kilauan tu tau, jangan pulak tak jeling langsung! hehe..... Penat tau mak posing tunjuk jempol tu keh...keh....keh.......


Sebenarnya malas nak riak, tapi taunya mak, korangkan kepochi......  mesti nak tau mak naik motor apa kan......kan,kan.... eleh macam tak tau!!! Eh? Ni sebenarnya sapa yang kepochi ni? hihi..... Alahhhhh, mak naik motor biasa biasa aje. Motor macam model bawah ni jer......  Malas nak beli helmet lain jer hihi.....

                               


Friday, 19 December 2014

Sama ke?

Salam Jumaat......

Tengah nak mengentri tetiba mak sedara Pak Jilap ( adik mil ) call, suruh buat salasilah keluarga mak mertua. Sebelum tu Pak Jilap dah siap siap WA OKje! Kasi standby!(Alah....... setakat benda tu, kacang sangatlah!!!! Ingatkan apa tadi, seram jugak tau!
Eh, makkan mantan kerani zaman kerja dulu! hihi....

Semalam, pergi sekolah dak TLBD, beli buku sekolah. Orang yang nak sekolahnya, masih tidur lagi. Ceh, anak zaman sekarang, memang syok betul!!.....


Masa dekat kedai buku tu, biasalah berbual bual dengan penjual buku ni ( pompuan hokay!), pasal Distributar yang dah bertukar dari Czip Lee ke Seri Murni, banyak kerja katanya, mak layan ajelah kan...... Maka terjadilah perbualan macam kat bawah ni.....

Penjual buku : Anak akak yang mana satu ya? Saya kenal kalau budak darjah 5, darjah 4 ni, sebab mereka suka datang sini main dengan anak saya........ ( slang Indonesia ). Saya perasan macam ada iras iras kakak. ( Nasib tak panggil makcik hihi..... ) Budak budak tu rajin tanya saya, macam kakak nilah peramah ( OKje : ???#@$?? cakap depan depan nampak dikkk.....hihi )  Ada separuh orangkan, suka diam, masam ajakan kak...... tak mau cakap, beli beli terus balik!

Dah katanya emak borek, anak pun rintiklah yek.....

OKje : Oh ye ker..... ( sambil tunjuk gambar budak Tahi Lalat bawah dagu tu kat minah ni )
( Mak macam biasalah...... sambil berbual tu sempat lagi belek muka orang hihi....
Muka minah ni bersih jer banding ngan tangan dia, sure pakai produk kecantikan ni, sebenarnya nak jugak menanya pakai produk apa haha......dasar!!! )

Penjual buku : Yalah.... inilah kak, yang ada tahi lalat di dagukan.....

Amboii...... bukan main lagi ye korang! Geng geng dia nilah agaknya yang rajin membeli belah kat koperasi sekolah..... hihi......


OKje balik tanya dia,  adik rajin ke berbual dengan kakak kedai jual buku tu. Dia kata taklah, Afiqah..... kawan sebelah dia tu. Tapi setahu OKje memang si TLBD ni tak pandai berbual dengan orang dewasa, tapi kalau berlawan cakap dengan omaknya memang No.1!

Kadang kita tak perasan yang muka kita ni sama dengan anak anak yek. Tapi  orang yang tengok mungkin perasan. Ramai kengkawan Angry Bird kata muka si Angry Bird sama dengan TLBD ye ke? Macam tak jer.....



Tapi muka Kak Cik Seroja dengan suami dia memang sejibik. Suka tengok! Tak caya gi tengok header blog dia. Billboard lagi hehe....


Thursday, 18 December 2014

Budak budak sekarang....

Salam Khamis.......

Tulah mak menyampah tengok bola, kalau mak tengok rasa macam mak pulak yang nak masuk TV, ganti depa main...... hish.....

Ni ha mak nak tanya ni,  ASTRO ARENA ni tunjuk game bola ke tunjuk Pengulas Bola? Orang nak tengok bola weyh bukan nak tengok depa..... Apa pun Malaysia kalah 2 - 0 dengan Thailand ni, ada orang ambik MC sakit hati jugak ka hari ni? haha....



Sudahlah..... malas nak cerita pasal bola, mak bukan minat sangat pun, baik cite lain yek......

Misi mencari kasut sekolah sebenarnya belum habis, kalau ikutkan, ada aje kasut sekolah jual kat mana mana, tapi inilah yang dinamakan nak menyusahkan emak bapak. Mak bapaknya pun suka jugak di susahkan, sebab dapat jalan sekali hihi......

Nak yang kasut perempuanlah, tapi tak mau tapak tebal, tak mau ada tali...... memacam sungguh spek dia. OKje dulu beli kasut sekolah, tak pergi kedai pun, main abah belikan jer.  Ukur kaki dengan tali rapia, abah balik, dapat kasut. Pakailah ko, suka ke tak suka.....  Mungkin faktor tiada kenderaan pun ye jugak. Abah cuma ada basikal aje dulu dulu. Dah lama sikit baru ada motor. Sedihnya bila kenangkan abah, harta yang dikumpulnya memang untuk orang yang ditinggalkan.....    

Budak budak sekarang memang sangat beruntung......

Dapat makan luar sambil duduk tepi air......
The Mines Shopping Mall 
Sambil tengok bot dan tengok angsa, walau tak dapat naik.....

The Mines Shopping Mall

Maknya pun dapat cuci mata jugak hehe......

Ohhh.....tak sangkanya apa yang mak nampak ni..... Rasa terharu sangat di atas penghargaan Carlo Rino huahaha.........

Dapat selpie selpie....... hehe
Sebelum mak kena kecam dengan korang terutama Kak Ton, baik mak stickerkan muka mak siap siap keh keh keh........


Wednesday, 17 December 2014

Semalam petang punya cerita

Salam Rabu maks!......

Semalam petang punya cerita.....
Pak Jilap kerja yer..... Mak, pompuan pompuan ni jer pergi Kajang cari bag sekolah. Metro Kajang jer.

Sekali pusing jer si TLBD dah jumpa beg yang dia nak. Suruh pilih beg lain, nak jugak beg yang ada gambar! Suka hati tekaulah dik!.....OK settle satu bab. Sorang lagi anak dara tu, suruh pilih, tak de mood katanya.


Bengkek je hati mak ni. Entah bila mood dia nak sampai tah agaknya..... Kan senang kalau siap siap beli, alang alang dah sampai kedai beg ni...... 


Hei, jadi mak kepada anak anak yang dah besar ni bukan senang tau....... Huh, naik darah mak dibuatnya! Tahan sabar.....

Jalan jalan lagi jumpa kedai baju, masuk...... Pas tu keluar, tak de yang menarik! Jalan lagi jumpa kedai baju lagi, masuk lagi. Namanya pun pompuankan, macam tak biasa, memang manyak syiok le cuci mata. Akhirnya jumpa satu blouse yang berkenan dihati. Kasi beli sebelum menyesal. Angry Bird pun dapat satu jugak, barulah hilang muncungnya. Kalau tidak, diam sesaja. Huh!....     

Sebelum balik dak TLBD mintak makan, lapar katanya..... Anak dara sorang ni memangggg, biar tak dapat baju tapi dapat makan! Pipi pun dah sentol! 


Nasi Goreng Pataya tanpa sos!
Angry Bird pilih Bee Hoon Goreng Tom Yam....... Maknya? Maknya tengok jer, telan air liur sudah! huhu.... 


Dua tiga hari ni Pak Jilap macam suruh mak kerja pulak! 
Musykil ni!!! Gambar ni masa kat homestay Seri Iskandar Perak Ahad lepas!
Jadi cleaner kat Aeon depan rumah ar kalau cenggini........ Nak jadi tokey Rempeyek macam Knor tak reti pulak memeyek! 




Tuesday, 16 December 2014

Damainya bila di sini.....

Salam Selasa korang......

Inilah yang dikata buang masa, 2 jam mengadap laptop, tapi sebijik entri pun tak boleh nak siap..... huhu...... Nasib baju dah siap jemur, sebab dah basuh malam tadi! Serious weyh tak de idea sungguh ni.....

Bila masuk masjid ni, OKje teringat satu entry Anim. Pasal masjid Taman Keladi, masjid yang dia suka sangat pergi katanya. Tetiba pulak kepingin nak tengok masjid tu. Dia kata kalau berlama lamaan duduk dalam masjid tu pun tak apa. ( Tapikan, lama tak dengar cite Anim, mana awak pergi wahai geng sekapal? )

Sama macam Anim, OKje pun rasa macam tu bila masuk masjid ni...... Masjid UTP!

























Serious weyh.......... terasa tenang jiwa raga, lapang dada yang sesak, kosong otak yang serabut,         ( bab otak ni Pak Jilaplah kot, boss dia tak habis habis whatsapp jer, naik rimas dia, kesian mak tengok!) Otak bini, tak yah tanyalah...... memanjang null and void hihi....

Udah.......

Bagi laluan, bagi laluan........ makcik nak interprame....... keh keh keh.....




Monday, 15 December 2014

I need my family....

Salam Isnin.....

Hari ni dan esok sepatutnya Pak Jilap cuti, tapi terpaksa gi kerja sebab ada urgent. Serba salah katanya. Mak dalam bab kerja ni tak mau masuk campur, bab lain, mau! haha....... Terpulang pada dia, mana dia rasa patut. Kang, mak consult lebih kebih kang, mak kena marah, ada korang kisah? hihi........ Tak pasal pasal, spoil pulak mood ceria mak di pagi yang indah ni tau .....

OKje kat Port Dickson semalam jer. Lepas Entry Geli hari tu, tidur semalam kat rumah, pagi Sabtu, sambung musafir pulak ke Tronoh tengok anak bujang. Pak Jilaplah yang letihnya kot, mak OK jer hihi.....


Kalau pergi Ipoh, tak de tempat lain, AEON Ulu Kinta jer terjahnya, tak berkembang langsungkan haha.....

Sebenarnya 24 hb ni anak bujang dah start cuti semester 2, kalau ikutkan tak payah pergi tengok dia pun ok.  Tapi sebab dah planned, teruskan ajelah.

Masa on the way ke Tronoh, paknya saja jer tunjuk message dia 2 beranak ni kat OKje.


Pergh!!! Bila mak baca tang 'I need my family' tu, dan dan tu mak terus hujan lebat...... Rasa terharu sangat weyh!! Entahlah, dah kenapa mak ni?...... Cembeng ke apa?

Pak Jilap tu memang saja je tau, suka no menyakat mak, dia memang suka tengok mak jadi Neng Yatimah! Eleh, dia pun terharu jugak tu sebenarnya, cari kawan lew tu!


Thursday, 11 December 2014

Makan Luar

Salam Khamis.....

Hari ni paknya cuti yer korang, so faham cukuplah ye kalau paknya ada ....... Mak nak mengadap blog pun seram haha.....

Hari ni izinkan mak nak menyusur yer...... Menyusur dekat dekat jer tapi bawak bag baju haha....... Cer teka mak nak ke mana? 3 orang terawal yang teka betul mak bagi FM yang banyak kat rumah ni! Tetiba teringat entri Teka Teki Tekuk ni hehe..... Macam menipu pulak mak ni yek. Sampai sudah tak bagi bagi jawapan! Serious weyh memang tak de sapa yang teka betul. Jawapannya Rm28 henggit. Selamat mak, ko.... tak yah nak ngepos bagai hihi......

Sebenarnya gambar ni dah lama dah, cuma tak sempat nak publish.

Perahu Pecah





















Perahu Pecah ni adik beradik tomyam jugak, cuma kuah dia ada rasa lemak lemak santan dan kebiasaannya isi dalam tu lebih sikit daripada tomyam biasa, ada isi ikan ada ketam ada lala.........   Korang pernah makan?






















Sebenarnya masa ni mak dah kenyang, tapi nak buat macam mana nafsu serakah nak makan tu mengatasi segalanya hihi..... Kalau tak rasa, rugi weyh......

Macam biasa kalau hari cuti kebiasaannya mak anak beranak akan makan luar. Alah......bukan mak jer yang kuat makan luar ni..... korang pun sama kan? hihi

Kadang makan malam aje, kadang dari pagi sampai malam mak kerjakan duit pak Jilap haha..... Boringlah weyh.....asyik makan air tangan sendiri jer! Kalau dikira betul betul, sebenarnya banyak jugak habis duit kat makan luar..... Bayangkanlah sekali makan yang biasa biasa pun mau cecah Rm 40 henggit sekali makan, kalau dah sebulan, tak Rm320 henggit melayang..... Tak pelah bang, reward jugak untuk abang yang penat bekerja, takkan asyik nak makan ayam kicap bini jer hihi...


Wednesday, 10 December 2014

Seekor Ikan Merah Kayu

Salam Rabu......

Ohhhh........ tak sangka mak Memori susuanku suka tajuk mak semalam. Siapa dia? Alah jiran baru mak lew..... Sebenarnya OKje tak suka topik berat berat macam tu, sebab nak kena perah otak lebih sikit nak memikir ( macamlah berat sangat! ). Maklumlah otak mak kan dah lama berdebu hoho......

Dah katanya niche blog hainomokje kan kisah mengarut maknya, paknya dan sesekali kisah anaknya, ni tetiba keluar pulak cerita akademik cenggitu....... Pergh! berpeluh mak nak mengarang tau!! hihi......

Tapi tak sangkalah komen korang semuanya panjang panjang, puas mak baca tau! Eh, ni bukan perli tau, betullllll...... komenlah lagi, komenlah...... berkomen sampai tak reti nak balik lagilah mak suka hihi......

Okay tutup kisah tu! Mak semalam dapat sesuatu daripada jiran baru nun jauh dari negeri di bawah bayu, Sabah. Seekor ikan merah kayu ko......  Tak retilah nak berpantun macam Kanda Zakie! hihi...
















Tak kanlah dapat ikan merah sesaja ye dak. Sapa nak bagi free! hehe..... Mak masuk segmen Anugerah Tropi Etuza sebenarnya. Tak dapat weyh nak fefeeling ambik tropi sambil pakai dress mengelip macam kat Anugerah Berita Harian tu, sudahnya dapat hadiah post aje haha..... hadiah saguhati .... Dah katanya memang tak pernah bertuah mak ni tau.....

Yang bertuahnya 4 orang blogger ni Tahniah buat mereka !

Etuza ni seorang cikgu yer korang selain seorang chef hihi ...... Cukup aktif berblogging, rasanya lebih daripada satu entri cikgu ni keluarkan dalam sehari sampai tak terkejar OKje nak baca. Macam macam cerita ada. Cikgu Etuza ni pun banyak dimiripkan dengan artis tau! Jangan main main hihi...... Ada macam muka Nasir Wahab tak? haha..... Jenuh OKje cari entri tu tapi tak terjumpa, ingat nak tempek kat sini .....





Daripada entri entri lepas dan gambar gambar yang ada dalam blog, mak rasa cikgu Etuza ni boleh tahan kuat jugak berselfie, macam mak! Haha...... Jangan marah yer cikgu, OKje ni suka bergurau!

Terima kasih yer cikgu atas cenderamata dan sijil tu, susah payah cikgu mengeposnya. Sangat sangat menghargainya tau.






Tuesday, 9 December 2014

Kemana hala tuju anak anak kita

Salam Selasa yang cerah....

Sarapan apa pagi ni mak? Karipap 15 biji ke? haha...... OKje sarapan kuih kaswi separuh loyang jer haha........ 3 ketul, mana kenyang weyh!! Hish korang ni, takkan kaswi yang hari tu punya, mestilah yang baru, petang semalam ngukusnya.

Nak tanya pandangan korang sikitlah weyh.......

Kenapa korang nak anak korang duduk asrama? Kalau tanya mak...... emmmmm nak jawab pun pening ni hihi..... Sebenarnya OKje sendiri pun, tak suka duduk asrama, sebab utamanya kena bangun pagi sangat, lepas tu nak kena berebut mandi, tu yang nyampah tu huhu..... tapi sebagai emak, OKje suka kalau anak anak dapat masuk asrama. OKje nak dia rasa pengalaman hidup di asrama, bergaul dan bercampur dengan kengkawan dari pelbagai negeri. Biar timbul semangat untuk berlumba dan berjaya dalam diri tu. Biasanya kalau duduk asrama sepenuh masa ni, banyak program program ilmiah dan rohani yang dapat mereka join.

Tapi pokok pangkalnya tetap diri sendiri mereka jugakkan....


Kadang kadang mak nak bagi pandangan kepada Angry Bird berkenaan hala tuju dia lepas PT3 ni mak sendiri pun blur hihi...... Antara jurusan Sains, Teknikal atau pun Sastera. Mungkin pandangan kita lebih kepada pengalaman lepas yang ambik jurusan Teknikal, so pandangan kita pun menjurus kepada jurusan yang sama. Kita tak tahu mungkin jurusan Sains Tulin dan Sastera juga banyak kelebihannya. Korang ada pengalaman?

Bila melihat pada diri sendiri dan Pak Jilap yang dah ada pengalaman belajar dan bekerja dalam bidang kejuruteraan ni, terasa pulak beratnya kalau anak perempuan kita berada dalam line ni. Lebih lebih lagi perempuan yang macam mak ni, hati kecik macam hati tikus, semuanya takut haha.... Memang susah le nak pergi jauh. Takat Aeon Balakong ajelah ....... Lainlah budak perempuan yang jenis berani dan aktif kan!

Tengok karekter si Angry Bird ni lebih kurang omak eh yor......

OKje ni, entah macamanalah boleh sesat ambik line kejururteraan ni dulu dulu pun tak tahu hihi.....

Bukan apa, OKje ni terfikir, sok sok kalau mereka dah berkeluarga lagilah payah kot, mana nak uruskan keluarga lagi, nak bekerja lagi, kang kerja sampai malam, sudahnya mak yang kena jaga cucu pulak....

Jadi cikgu jer lah dik! Nak jadi cikgu pun susah jugak yek sekarang ni! Perempuan ramai sangat yang pandai. Tapi betul ke lepasan graduan UPSI pun belum tentu dapat jadi cikgu?

Dalam keadaan zaman sekarang ni, bidang apa agaknya yang korang rasa mempunyai banyak peluang pekerjaan dan sesuai untuk perempuan yeh?

Takkan surirumah aje kot haha.....